Το βουνό που τρέμει η ΝΔ. Μνημόσυνο των Πεσόντων του Γράμμου μετά την ολική κατατρόπωση των κομμουνιστοσυμμοριτών. Πύρινος ο λόγος του Μητροπολίτη Κονίτσης (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
1

Την Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2019 τελέσθηκε με λαμπρότητα η εθνικοθρησκευτική εκδήλωση μνήμης – Επέτειος της νίκης του Ελληνικού Στρατού στο Γράμμο και το Βίτσι (που φέτος ήταν εκεί ο επίσημος εορτασμός) έναντι των κομμουνιστών ανταρτών του «Δ.Σ.Ε.» που αιματοκύλησαν την πατρίδα κατά τα έτη 1946-1949.

Στο Γράμμο Βούρμπιανη Κονίτσης έγινε το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού καθώς, των Πεσόντων της, Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, της Βασιλικής Αεροπορίας και των ΜΑΥ, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνπουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα.

Δεκάδες προσκυνητές έφτασαν από όλη την Ελλάδα. Διοργανωτής της εκδήλωσης μνήμης ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) Ιωαννίνων.

Μετά τη Θεία λειτουργία έγινε το ιερό μνημόσυνο των πεσόντων.

Ακολούθησε η έπαρση σημαίας και το προσκλητήριο νεκρών, εψάλη τρισάγιο στο μνημείο Πεσόντων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των στρατευμένων παλικαριών που εμπόδισαν να επιβληθεί η κομμουνιστική δικτατορία. Διαβάστηκαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα Κων. και τη βουλευτή κα Μ. Κεφαλά.

Έπειτα απεύθυνε χαιρετισμό ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κράγκαρης Αριστομένης για την Ε.Α.Α.Σ. Αθηνών. Υπογράμμισε τη σημασία της νίκης σε Γράμμο και Βίτσι που είχε σαν αποτέλεσμα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ Ιωαννίνων Αντιστράτηγος ε. α. κ. Κωστούλας Δημήτριος, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο. Καλωσόρισε εν αρχή τους προσκυνητές που προσήλθαν στην εκδήλωση μνήμης.

Στηλίτευσε την αντεθνική στάση του ΚΚΕ μετά το Β Π.Π.. Αναφέρθηκε στις νικηφόρες επιχειρήσεις Πυρσός του 1949 του Στρατού. Τέλος εξήρε τη θυσία των πεσόντων του Στρατού και της Χωροφυλακής σε Γράμμο και Βίτσι.

ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΝΔΡΕΑ:

Τέλος στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, εμψύχωσε και αναπτέρωσε το φρόνημα των προσκυνητών με ένα πύρινο λόγο.

Από την πλευρά του εξήρε τη θυσία των στρατευμένων παιδιών της εποχής που έπεσαν ηρωικά τότε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.

Αναφέρθηκε στην επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και υπογράμμισε ότι μέχρι το 1949 το ΚΚΕ είχε αποφασίσει τον διαμελισμό της Ελληνικής Μακεδονίας, χάριν των σλάβων κομμουνιστών.

Κάλεσε την Πολιτεία να φτιάξει επιτέλους το δρόμο που οδηγεί στο 2520 ώστε να τελείται εκεί το Μνημόσυνο των Πεσόντων του Γράμμου.

Έκλεισε το λόγο του καλώντας το λαό να παραμείνει πιστός στις Χριστιανικές και εθνικές αξίες.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους:

Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγνωνιανης και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας.

– Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) Αθηνών.

– Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας,

-Η Ένωση Αποστράτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Ν. Ιωαννίνων

– Η Ένωση Αποστράτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας Ν. Άρτης

-Η Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Πρεβέζης

– Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ιωαννίνων

– ΠΕΣΕΑ-Ν.ΖΕΡΒΑ

-Η Εθνική Αντίσταση ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ Ιωαννίνων

-Η Εθνική Αντίσταση ΕΔΕΣ-ΕΟΕΑ Πρεβέζης

-Για τη νεολάια Ν.ΖΕΡΒΑ η κα Ροδίου

-ο κ. Φατσέας Ιωάννης για τους Κρήτες Μαχητές του Γράμμου.

-Εκπρόσωπος του γ.γ. της Χρυσής Αυγής

-Βασιλική Ένωσις Ιωαννίνων & Κονίτσης

-Βασιλική Ένωσις Θεσπρωτίας

-Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας.

-Η σεμνή εκδήλωση τελείωσε με την ανάκρουση του εθνικού Ύμνου.

konitsis grammos 1

konitsis grammos 1

konitsis grammos 1

konitsis grammos 1

konitsis grammos 1


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Γράμμος το βουνό που τρέμει η ΝΔ, που τιμά ανέκαθεν τους αγώνες της αριστεράς….

  2. Ακομα υπαρχει η χυση αυγη ρε πατριωτη? που την ειδες? 10 κωλογερους βλεπω με ασπρα μαλλια και μπαστουνάκια που εχουν χασει τα λογικα τους ,ρε στο 2019 ζουμε πανε αυτά ότι εγινε εγινε πριν 70 χρονια …κανενας δεν νικησε αυτόν τον γαμημενο αδελφοκτωνο πολεμο ολοιι χαμενοι βγηκαμε .

    1. Τ αδέρφια μας από τα σκόπια του τίτο και τη βουλγαρία του δημητρόφ σύντροφε;

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΄΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ΄΄ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΗΡΩΕΣ ΓΡΑΜΜΟΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ…)

Leave a Response