Μητσοτάκης: Ο Πόρος μετασχηματίζεται σε «πράσινο» νησί – Θα το κάψουν και αυτό

Κοινοποίηση:
guog

Τον μετασχηματισμό του Πόρου σε «πράσινο» νησί εξήγγειλε και χαιρέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια σύντομης ομιλίας του στην εκδήλωση «Unveiling the next GR – Eco Island», που διοργανώνονται από την ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντουμπάι.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την εταιρεία Masdar, ενός παγκόσμιου ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση και τις ΑΠΕ για τον μετασχηματισμό του Πόρου σε ένα «πράσινο» νησί. «Η σύνδεση Αθήνας και Πόρου είναι σύντομη και για τον σκοπό αυτό ο εξηλεκτρισμος είναι πιο εύκολος» είπε ο πρωθυπουργός.

«Θεωρούσα εξ αρχής το έργο Gr – Eco Island σαν ένα έργο με πάρα πολύ μεγάλη συμβολική σημασία. Η Ελλάδα έχει πληθώρα νησιών διαφορετικών μεγεθών που μπορούν να επωφεληθούν από λύσεις απανθρακοποίησης και ψηφιοποίησης. Έχουμε εξαιρετικά σημαντικά παραδείγματα. Έχουμε καταστήσει νησιά ικανά να πετύχουν στόχους κλιματικής ουδετερότητας πριν από άλλες περιοχές της Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε, αναφερόμενος στο παράδειγμα της Αστυπάλαιας και στη συμφωνία για το νησί του Πόρου: «Μαζί με τη VW, έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε την Αστυπάλαια σε σημαντικό προορισμό. Σήμερα, ανακοινώνουμε τη συμφωνία της κυβέρνησης με την εταιρεία Masdar, ενός παγκόσμιου ηγέτη στην ενεργειακή μετάβαση για τον μετασχηματισμό του Πόρου, ενός μικρού νησιού κοντά στην Αθήνα. Η σύνδεση Αθήνας και Πόρου είναι σύντομη και για τον σκοπό αυτό ο εξηλεκτρισμος είναι πιο εύκολος. Ο Πόρος είναι προορισμός γιοτ, θα πειραματιστούμε με διαφορετικές, περιβαλλοντικά φιλικές, λύσεις για τα σκάφη αυτά».

«Στην Τήλο έχουμε μια σημαντική συμφωνία που θα συναφθεί με φορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία αποτελεί παράδειγμα για το πώς μπορούμε να εξάγουμε κάτι σημαντικό στον κόσμο. Δεν μπορούμε να έχουμε ηλεκτρικά σκούτερ μηχανάκια σε όλα τα νησιά. Θα μπορούσαμε, όμως να πετύχουμε περιβαλλοντικούς στόχους νωρίτερα στα νησιά» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ετοιμαστείτε για φωτιές κι εκεί..

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΕΝΝΟΕΙ Η ΝΤΠ ”ΠΡΑΣΙΝΟ” ΕΝΝΟΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΓΚΡΑΝΚΑΣΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ… ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΣΟΡΟΣ-ΣΒΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ…ΚΑΨΙΜΟ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ… Ο ΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ….ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ,ΠΑΡΝΗΘΑ,ΚΟΡΙΝΘΙΑ,ΗΛΕΙΑ….ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ….

  2. Οι Γερμανοί κατάλαβαν το λάθος τους με τις ανεμογγενήτριες και τις ξηλώνουν γυρίζοντας στον λιγνίτη ….. Πρέπει λοιπόν να βρούν τον χρήσιμο ηλίθιο για να τις ξεπουλήσουν ….. Μαντέψτε την συνέχεια …..

  3. ΑΣΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΟΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΡΟΥΣΟΥΖΗ

  4. Ουυυυυυυυσσσσσστττ ρεεεεεεεεεεεεεε κολο κρητηκο σκουληκι στο νησι σου ψοριαρη ασε τα αλλα νησια ησυχα

  5. Ωχ,ωχ,ωχ το εβαλε ατο ματι το πανεμορφο νησι ο καριολης Ελπιζω οι Αρβανιτες κατοικοι του να μη τον φανε αμασητο

  6. Ο άνθρωπος είναι τελείως μαλάκας. Εκεί δεν χωράει να περάσει γάιδαρος, η πρασινίλα τον μάρανε; Δεν πάει καλύτερα για πλέξιμο με βελονάκι ο ηλήθιος;

  7. Παει περιπατο και το λεμονοδασος δηλαδης οσονουπω? Ας παραγγειλει τουλαχιστον πρασινοβαμμενες κωλογεννητριες να διατηρησει το…πρασινο!
    Siemens ole!

Comments are closed.