Μητσοτάκης: Έχουμε δρομολογήσει επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη με εφαρμογή στην Υγεία

Κοινοποίηση:
mitsotakis-ygeia

Ο πρωθυπουργός μίλησε στο πάνελ με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Η επανάσταση που αλλάζει το πρόσωπο της Υγείας» στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα και ο Μιχάλης Μπλέτσας, Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του ΜΙΤ, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας.

«Το ΕΣΥ έχει πολλές παθογένειες. Χρόνια υποχρηματοδότηση, έλλειψη συστημάτων αξιολόγησης, ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις σε υποδομές. Όταν συζητάμε για το μέλλον της Υγείας και την τεχνητή νοημοσύνη, πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι έχουμε μια υποχρέωση και να διορθώσουμε βασικές αδυναμίες του συστήματος, όσον αφορά πρόσθετες προσλήψεις, βελτίωση των υποδομών» σημείωσε αρχικά ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είναι πολύ καλό να συζητάμε για το πόσο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει να διαγνώσουμε πιο εύκολα τον καρκίνο του δέρματος αλλά για τον ασθενή που βρίσκεται σήμερα στο Τζάνειο νοσοκομείο, σε έναν θάλαμο με 8 ασθενείς και χωρίς τουαλέτα, είναι πολύ σημαντικό να του παρέχουμε ποιοτικές και αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας».

Αναφορικά με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχουμε δρομολογήσει ένα σχέδιο ανάταξης του ΕΣΥ, δίνοντας έμφαση σε βασικές υποδομές, δαπανώντας σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για να ξαναφτιάξουμε τα Κέντρα Υγείας, τα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων και φυσικά για να καλύψουμε ελλείψεις ως προς το προσωπικό, κυρίως το νοσηλευτικό».

Σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία, τόνισε ότι «η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα. Και επειδή έτσι την αντιμετωπίζουμε, τη βλέπουμε ως μια πολύ μεγάλη ευκαιρία ώστε η χώρα μας να κάνει άλματα, να ξεπεράσει με έξυπνες εφαρμογές χώρες που μπορεί να είναι μπροστά μας αυτή τη στιγμή. Και ειδικά για τον τομέα της Υγείας και της ψηφιακής υγείας εν γένει, που συνδέεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, έχουμε δρομολογήσει σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν πρώτα απ’ όλα το πώς διαχειριζόμαστε με ασφάλεια τα ίδια τα δεδομένα των ασθενών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Τι να αποφασισουν οι “σοφοι” του ΜΙΤ,αφου δεν πεφτουν χρηματα?Το μονο ,που κανουν ειναι δωρεαν ταξιδακια και διακοπες στην Ελλαδα.Πες μου κ. Δασκαλακη ενα νοσοκομειο των ΗΠΑ , στο οποιον να εφαρμοζονται οι θεωριες σας…Κανετε προπονηση στην Ελλαδα.Πληρωνουμε σαν κεραταδες και δεν εχουμε στοιχειωδη προσβαση στα νοσοκομεια..

  2. Ε ρε γελιο αλλα και καταρες που εχουν να πεσουν με τα αποτελεσματα της τεχνητης νοημοσυνης στην ιατρικη.Θα πηγαινεις στους γιατρους και αντι να λυνουν το προβλημα αυτοι, θα επεμβαινει η ΑΙ και θα κανει εγχειρησεις, θα δινει γνωματευσεις, θα κανει θεραπειες!!!Μηπως εχετε το κουλη για κοροιδο?Εταιρειες προσωπικων του ενδιαφεροντων θα αναλαβουν και ταυτοχρονα θα “βγαλει πλεονασμα ” στην υγεια.Και ολα αυτα “εις υγειαν των κοροιδων’που πληρωνουν εισφορες ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ!!!

  3. Με τι λεφτα με το Ελλαδα 3.0? Πλερωστε ραγιαδες τα δανεικα ενω η λουλα τοχει ριξει στη κονομα! Προσλαβε κανα γιατρο ρε μπαμια παραπανω και ασε τη τεχνητη μαλακεια!

Comments are closed.