Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Η εκκλησία δεν πρόκειται ποτέ αυτό να το αποδέχθει»

Κοινοποίηση:
messinias-xrysostomos

«Δεν έχει κλείσει για την εκκλησία το ζήτημα με το νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια», ξεκαθάρισε μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, o Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Η εκκλησία εξ ’αρχής τοποθετήθηκε απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο, με τον πλέον ευγενέστατο τρόπο. Είπε ότι δεν μπορεί να το κάνει αποδεκτό, γιατί είναι αντίθετο προς την ταυτότητά της, προς την διδασκαλία της, προς το περιεχόμενο της πίστης της», είπε ο σεβασμιότατος για να προσθέσει πως «αυτό δεν μπορεί η εκκλησία να το αλλάξει με κανέναν τρόπο».

«Η εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Η εκκλησία δεν είναι à la carte κάθε φόρα. Τι θέλουμε και να της λέμε κάνε αυτό και κάνε εκείνο» πρόσθεσε.

Σχετικά με παροτρύνσεις κληρικών για επιθέσεις σε πολιτικούς, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε πως «αυτό μπορεί να είναι μια προσωπική τοποθέτηση ενός ιερέως, ενός κληρικού. Δεν είναι η τοποθέτηση της επίσημης εκκλησίας».

Σχετικά με την κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι, ο Μητροπολίτης ξεκαθάρισε πως το χάσμα δεν θα κλείσει. «Δεν νομίζω ότι η κοινωνία σήμερα μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια ένα τέτοιο νομοθέτημα». «Οι άνθρωποι που πιστεύουν και βρίσκονται στην εκκλησία δεν μπορείτε ποτέ να αποδεχθούν μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Σας το λέω ξεκάθαρα».

«Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τη σχέση που μπορεί να έχει κάποιος σε επίπεδο γάμου. Αυτό δεν μπορώ να το κάνω. Η εκκλησία τους δέχεται όλους αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί νομικά ένας γάμος», ανέφερε ο Σεβασμιότατος ενώ στον αντίλογο πως αυτός είναι νόμος τους κράτους είπε πως «καλά έκανε, αλλά η εκκλησία δεν πρόκειται πότε να το αποδεχθεί και να το αναγνωρίσει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. το Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος, η εκκλησία το έχει ήδη αποδεχθεί. Απλώς, μάλλον ξέχασαν να ενημερώσουν τον Μεσσηνίας.

  2. Δεν χρειάζονται “χαστούκια”, την ώρα που βουλευτής που έχει στηρίξει το νομοσχέδιο είτε με ψήφο είτε με αποχή, εισέλθει στο Ναό την ώρα της Θείας Λειτουργίας, σταματάς και τον παρακαλείς να φύγει από τον Ναό ως μη ευπρόσδεκτο, αν δεν φύγει τότε αναβάλεις την λειτουργία μέχρι να εξέλθει, έ τι θα κάνει τότε θα ξεκουμπιστεί και θα φύγει. Τόσο απλά!

  3. συνεχησε ετσι παππουλη κανε αντισταση μεχρι να σου ερθει κανενα εσπα η σου στειλει καμια νεα θωρακησμενη μερσεντες ο Κουλης και τοτε τσιμουδια….οπως ολο το παπαδαριο

  4. στους ΠΑΠΑΔΗΜΑΡΧΟΥΣ οι γαμοι. τοσοι ΑΓΩΝΕΣ εγιναν για τους παπαδημαρχους. τωρα θελετε παπαδες? στους ΠΑΠΑΔΗΜΑΡΧΟΥΣ στους ΠΑΠΑΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Comments are closed.