Με drones, ελικόπτερα, χιλιάδες αστυνομικούς και… διαπραγματευτές ετοιμάζεται να «ελέγξει» το Πολυτεχνείο η ΕΛ.ΑΣ. – Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Κοινοποίηση:
1

Οι διαπραγματευτές θα αναλάβουν να κάνουν συστάσεις για παράβαση των μέτρων και προτροπή να διαλυθούν, σε τυχόν συγκεντρωμένους

Σε… πολεμική ζώνη θα μετατραπεί η Αθήνα εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου, με την ΕΛ.ΑΣ να επιστρατεύει, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της, drones, ελικόπτερα, Αίαντες και πτυσσόμενους φραγμούς, χιλιάδες αστυνομικούς, καθώς και… διαπραγματευτές!

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πλάνο μη εορτασμού, λόγω των αυστηρότατων μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, με όλους τους δρόμους, εκτός της Πατησίων, στο κομμάτι του Πολυτεχνείου, να παραμένουν ανοικτοί, και την ΕΛ.ΑΣ να βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αποτρέψει τις οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις, εφαρμόζοντας τον νόμο και επιβάλλοντας διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στην παραβίαση των μέτρων.

Για το λόγο αυτό, θα υπάρξουν συνεχείς περιπολίες και δεκάδες μπλόκα από τα ΜΑΤ, την ομάδα ΔΙ.ΑΣ, τη ΔΡΑΣΗ και την ΟΠΚΕ, τα drones θα επιτηρούν από αέρος τα σημεία που ενδέχεται να υπάρξει συνωστισμός και θα δίνουν on line εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας, ενώ τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα τελούν υπό αυστηρή εποπτεία.

Επιβολή προστίμων
Όσον αφορά στο ρόλο των ειδικών διαπραγματευτών, αυτοί, σε περίπτωση επικείμενων συγκεντρώσεων, θα αναλαμβάνουν να κάνουν συστάσεις για παράβαση των μέτρων του κορωνοϊού, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων και προτροπή να διαλυθούν. Αν, ωστόσο, δεν επιτευχθεί ο στόχος της διάλυσης, τότε θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο που είναι η επιβολή διοικητικών προστίμων που ξεκινούν από 300 ευρώ για τη μη χρήση μάσκας και μη τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων ασφαλείας, 3.000 για τα φυσικά πρόσωπα ως διοργανωτές συναθροίσεων και φθάνει μέχρι 5.000 για τα νομικά πρόσωπα.

Αν κάποιοι, πάραυτα, επιμείνουν στο να κάνουν πορεία, τότε θα υπάρξουν πιο δυναμικές αντιδράσεις, όπως ρίψη νερού από τους Αίαντες, αλλά και ήπια χρήση χημικών. Όσον αφορά στους φραγμούς, αυτοί θα στήσουν έτσι ώστε να αποτρέψουν την οποιαδήποτε απόπειρα συγκεντρωμένων να προσεγγίσουν την αμερικανική πρεσβεία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΦΟΥ ΝΔ , ΜΠΑΤΣΟΚ ,ΤΣΥΡΙΖΑ , ΚΑΚΑ Ε ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ . ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΚΑ ΕΔΕΣ. ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΚΑ Ε ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ ΜΠΑΤΣΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ. ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ.

Comments are closed.