Με τα ιδιωτικά σχολεία τι γίνεται; Μέχρι πότε οι γονείς θα πληρώνουν για μαθήματα που γίνονται από το σπίτι;

Κοινοποίηση:
αρσακειοο

Απορία για το τι θα γίνει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων έχει αναγνώστης μας, ο οποίος μάς έστειλε μήνυμα. Αναρωτιέται τι θα γίνει με τα χρήματα που θα πρέπει να δοθούν στα σχολεία, αλλά και τα περισσότερα έξοδα της οικογένειας από τη στιγμή που τα παιδιά μένουν σπίτι και κάποιος πρέπει να τα προσέχει.

Διαβάστε την αγωνία του:

“Αναλογίζομαι γιατί κανείς δεν αναφέρεται στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Η φετινή χρονιά είναι μια παρωδία μιας και τα παιδιά είναι περισσότερο στο σπίτι παρά στο σχολείο. Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να καταβληθούν εις το ακέραιο τα δίδακτρα όπως σχεδόν τα περισσότερα σχολεία ζητούν;

Φρόντισε ο υπουργός κος Γεωργιάδης να γκριζάρει το θέμα αυτό λέγοντας ότι οι γονείς θα πρέπει να τα “βρούν” με το σχολείο πέρυσι τον Μάρτιο. Έκτοτε, σιγή.

Το Αρσάκειο μιας και είναι επίκαιρο και έχω προσωπική εμπειρία, λίγο πριν την πανδημία ανακοίνωσε αύξηση 10% μή λογίζοντας την αντίδραση των γονέων παρά μόνο όταν έκλεισε λόγω πανδημίας το πήρε πίσω.

Το ερώτημά μου είναι το εξής. Αφού ένα σχολείο είναι “κλειστό και η τηλ-εκπαίδευση γίνεται από τα σπίτια των εκπαιδευτικών γιατί πρέπει οι γονείς να καταβάλλουν τα δίδακτρα εις το ακέραιων;

Φως, νερό, θέρμανση δεν υφίστανται. Από την άλλη οι γονείς, έχοντας τα παιδιά στο σπίτι α) έχουν επιπλέον έξοδα για να έχουν κάποιο άτομο στο σπίτι να τα επιβλέπει, β) η ποιότητα της εκπαίδευσης είναι κατώτερη κ.ο.κ.

Περιττό να αναφέρω πως όλοι έχουμε πληγεί αλλά τα ιδιωτικά σχολεία πρέπει να εισπράξουν όλα τα χρήματα χάριν τις έωλες συμφωνίες (υποτυπώδης) της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά σχολεία.

Θα περιμένω να αναδείξετε το θέμα για να δούμε την θέση όλων στο θέμα μετά από 1 χρόνο lock down”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΕΡΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Comments are closed.