Με σπασμένα φρένα ο Ερντογάν στον ΟΗΕ! Χυδαία προπαγάνδα κατά της Ελλάδας με φωτογραφίες από νεκρά βρέφη – Και πάλι σιγή από το ΥΠΕΞ εδραιώνοντας μας ως τη χώρα της ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ

Κοινοποίηση:
ΒΔΒΦ

Ξεπέρασε κάθε όριο παράνοιας και χυδαιότητας ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδόθηκε σε ανεκδιήγητο προπαγανδιστικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας, μέσα στον ΟΗΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κρατώντας στα χέρια του φωτογραφίες με νεκρά βρέφη, κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα πολέμου, όταν ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μάλιστα κατηγόρησε τις Λιμενικές Αρχές της χώρας μας, δείχνοντας τις φωτογραφίες με τα νεκρά μωρά, ισχυριζόμενος ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων.

«Δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας» υποστήριξε με θράσος ο Τούρκος πρόεδρος και δήλωσε ότι πριν από μια εβδομάδα ένα βρέφος 9 μηνών και ένα 4χρονο παιδί έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες στις οποίες επέβαιναν.

«Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι Έλληνες τυραννούν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Δεν θέλουμε τα πτώματα παιδιών σαν τον Αϊλάν να ξεβράζονται στις ακτές μας. Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο. Δυο μικρά παιδιά έχασαν την ζωή τους γιατί η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ανερυθρίαστα ο Ερντογάν.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, κάλεσε τη διεθνή Κοινότητα να αναγνωρίσει τα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου «το συντομότερο δυνατό», ενώ έκανε λόγο και για τουρκική μειονότητα στα Θράκη:

«Ακόμα και στο Κυπριακό θέλουμε λύση με μόνιμο και δίκαιο τρόπο. Πρέπει να αποδεχθούν όλοι ότι υπάρχουν δυο κράτη και δυο έθνη στην Κύπρο και πρέπει να το σεβαστούν όλοι αυτό. Οι τουρκοκύπριοι έχουν ίδια δικαιώματα. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα να τερματίσει τις κυρώσεις και το εμπάργκο και να σταματήσει αυτή η τυραννία. Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και κάνουν επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο με απάνθρωπο τρόπο και εφαρμόζουν ανάλογες πολιτικές στην τουρκική μειονότητα της Θράκης αγνοώντας τις υποχρεώσεις τους. Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι η Ελλάδα να κάνει ότι προσπαθεί και να ζητήσουμε από την ΕΕ να μην κάνει τα στραβά μάτια» δήλωσε.

Εξαπολύοντας ευθεία απειλή κατά της χώρας μας, ο Ερντογάν, χαρακτήρισε «γελοία» την Ελλάδα που «επιδιώκει να κάνει επίδειξη δύναμης»: «Στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θέλουμε να λυθούν όλα με βάση τους κανόνες της καλής γειτονίας και με βάση το διεθνές δίκαιο. Στην ανατολική Μεσόγειο η διατήρηση της ειρήνης εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πλευρών. Η Ελλάδα να αφήσει κατά μέρος τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η ευρωμεσογειακή σύνοδος που έχουμε προτείνει θα υπηρετήσει αυτό τον σκοπό. Ποτέ δεν έκαναν ένα θετικό βήμα και αυτό δείχνει ποιος θέλει ειρήνη και σταθερότητα και ποιος θέλει να προκαλεί και να δημιουργεί συρράξεις. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και δεν θα υποκύψουμε στις πολιτικές κλιμάκωσης που ακολουθούν άλλες χώρες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: