Με αυτούς τους πέντε απλούς τρόπους θα αντιμετωπίσεις τον αρνητισμό

Κοινοποίηση:
psuxiki-covid

Αξίζει να τους δοκιμάσεις

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν υιοθετήσετε τις συνήθειες που ακολουθούν θα μπορέσετε να βάλετε ένα τέλος στον αρνητισμό που νιώθετε.

Δείτε αναλυτικά:

Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας

Και μιλήστε για αυτά ως έχουν. Αν νιώθετε θλίψη, δεχτείτε το και ομολογήστε το. Το ίδιο κι αν νιώθετε άγχος, φόβο ή νοσταλγία. Προσπαθήστε να κατανοήσετε όσα νιώθετε και να εντοπίσετε τις αιτίες αυτών των συναισθημάτων, ώστε να καταφέρετε να τα εξηγήσετε και κατά συνέπεια να τα αντιμετωπίσετε.

Διαλέξτε μια διαφορετική οπτική
Όσο δύσκολο κι αν σας ακούγεται, προσπαθήστε. Αν επιλέξετε να δεχτείτε αμαχητί τον αρνητισμό, αφήνετε μια κατάσταση να σας καταβάλλει συναισθηματικά. Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα αλλιώς, ιδίως όταν οι καταστάσεις δεν επηρεάζουν πολύ σοβαρά θέματα, όπως η επιβίωση ή υγεία.
Μιλήστε στον εαυτό σας σε τρίτο πρόσωπο

Σας φαίνεται παράξενο, σωστά; Κι όμως, με αυτόν τον τρόπο ίσως καταφέρετε να δείτε αντικειμενικά μία κατάσταση και ίσως να σας φερθείτε με λιγότερη αυστηρότητα. Παράλληλα, εστιάστε στον εαυτό σας. Οι περισσότερες αρνητικές σκέψεις προκαλούνται από εξωτερικούς παράγοντες, οπότε εσείς προσπαθήστε να επικεντρωθείτε σε όσα σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Ίσως σας ακούγεται εγωιστικό, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να βοηθήσετε καλύτερα εσάς και τους γύρω σας.
Επιλέξτε το χιούμορ

Βρείτε την αστεία πλευρά των γεγονότων και εστιάστε σε αυτή. Επίσης, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στα θετικά. Φαντάζει δύσκολο όταν βρισκόμαστε σε έναν κυκεώνα αρνητικών ειδήσεων, αλλά βοηθά στο να νικήσουμε τον αρνητισμό. Μπορείτε να καταγράφετε, μάλιστα, όσα θετικά σας συμβαίνουν και να τα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.

Αποδεχτείτε τις αντιφάσεις της ζωής σας
Θα έχετε μέχρι τώρα καταλάβει πως στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε, ενώ τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Παράλληλα, αρκετές φορές άλλα λέμε, άλλα συμφωνούμε και άλλα τελικά συμβαίνουν. Οι αντιφάσεις και οι ανατροπές στη ζωή είναι πολλές. Όσο νωρίτερα το κατανοήσουμε και το αποδεχτούμε, τόσο καλύτερο για την ψυχική μας υγεία. Δεν έχει κανένα νόημα το να σκέφτεστε τι θα γινόταν αν ή γιατί συνέβη κάτι σε εσάς. Αν είναι κάτι ξαφνικό ή απότομο, πάρτε λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσετε και στη συνέχεια τραβήξτε μπροστά με το κεφάλι ψηλά. Ασκήσεις αναπνοής, βιβλία ή ακόμη και η συμβουλή ενός ειδικού, ίσως φανούν πολύτιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: