Μετά τους αγρότες την Πέμπτη στην Αθήνα οι μελισσοκόμοι

Κοινοποίηση:
meli

Λίγες ώρες μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, έρχονται και οι μελισσοκόμοι που πραγματοποιούν πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

Οι μελισσοκόμοι, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, διεκδικούν άμεσα λύσεις για το κόστος παραγωγής και την ανεπάρκεια ελέγχων κατά των παράνομων εισαγωγών.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 8 το πρωί στο Σύνταγμα και έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Προστασίας του Πολίτη, και Μεταφορών, για να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Έχουν προγραμματίσει να επιδώσουν και σχετικό ψήφισμα στη Βουλή.

Τα αιτήματα των μελισσοκόμων που χρειάζονται άμεσες λύσεις είναι:

«Eλληνοποιήσεις (Διοικητικά μέτρα για την πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού. Θεσμοθέτηση γυρεοσκοπικής εξέτασης ως εργαστηριακός έλεγχος).
Κόστος παραγωγής (αποφορολόγηση καυσίμου, διατήρηση αφορολογήτου στο φορολογικό καθεστώς των αγροτών). Άρση των περιοριστικών Πυροσβεστικών διατάξεων, που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην εργασία. Άρση περιορισμών τοπικών Δασαρχών. Τοποθέτηση μελισσοσμηνών, όπως ορίζει ο νόμος 6238/1934. Επιδότηση επικονίασης. Πλήρη ένταξη στην ΚΑΠ και το πρασίνισμα. Αναμόρφωση ΕΛΓΑ και ολική αποζημίωση σε απολεσθέν ζωικό κεφάλαιο. Κίνηση μελισσοκομικών φορτηγών στο παράπλευρο οδικό δίκτυο».

Χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων είναι πως οι μελισσοκόμοι της Αχαΐας έχουν δώσει ραντεβού στις 4 τα ξημερώματα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτηγά και πούλμαν.

Όπως αναφέρει το Tempo24 στην συνέχεια το κομβόι θα κατευθυνθεί στο Ρίο. Εκεί θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους Αιτωλοακαρνανίας και Ηπείρου και όλοι μαζί θα κινηθούν προς τον Ισθμό.

Εκεί θα περιμένουν τους συνάδελφους τους από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και με μεγάλη μηχανοκίνητη πορεία που θα φτάσουν στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: