Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αττική: Εγιναν συλλήψεις, κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά

Κοινοποίηση:
ektakto

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Αττική.

Ηδη έχουν γίνει 13 κατ’οίκον έρευνες, στο πλαίσιο της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής και έχουν προσαχθεί 15 άτομα συνολικά, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 2 άνδρες, 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

Για τις ίδιες ενέργειες κατηγορείται και τρίτος Ελληνας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Επιπλέον, έχει συλληφθεί και μία 39χρονη Ελληνίδα γυναίκα, η οποία κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων. Επειτα από έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έγινε το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 41χρονος είχε συλληφθεί και το 2010 από την αντιτρομοκρατική

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος είχε συλληφθεί το 2010 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατηγορούμενος για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε, την 12-02-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 43 του Ν. 4489/2017 υπό τον όρο ανάκλησης του υπολοίπου της ποινής (3 έτη, 6 μήνες και 26 ημέρες), σε περίπτωση που υποπέσει μέσα σε πέντε έτη από την αποφυλάκισή του σε νέα αξιόποινη πράξη από δόλο και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά το υπόλοιπο της ποινής του.
Κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά

Μέχρι στιγμής στις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί, μεταξύ άλλων:

5 πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ
1 υποπολυβόλο
2 τεμάχια ζελατινοδυναμίτιδα
2 πυροβόλα πιστόλια
4 χειροβομβίδες δακρυγόνου CS
6 κοινοί πυροκροτητές
9 ηλεκτρικοί πυροκροτητές
2 αυτοσχέδιοι ηλεκτρικοί πυροκροτητές
1 τεμάχιο εκρηκτικής ύλης (πιθανόν TNT)
2 φυσίγγια εκρηκτικής ύλης, πιθανόν ζελατινοδυναμίτιδα
3 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας
3 σώματα χειροβομβίδας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αντε νά δούμε….θά βρείτε καί τούς δολοφόνους τής Marfin στόν δρόμο σας.

Comments are closed.