Μεγάλη απάτη σε μοναστήρι της Κρήτης – Τα τεράστια ποσά που βρέθηκαν στον λογαριασμό του Ηγούμενου

Κοινοποίηση:
monastiri

Σε τέσσερα εμβληματικά Μοναστήρια του Αγίου Όρους έψαχνε «μαύρο χρήμα» ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, ε.τ. Αντεισαγγελέας ΑΠ Χαράλαμπος Βουρλιώτης, σε γνωστό Μοναστήρι, στο Ηράκλειο της Κρήτης το βρήκε!

Το γεγονός είναι πρωτοφανές και μάλιστα δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Ηγούμενου της Μονής, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του μεγάλα χρηματικά ποσά, που φέρονται ότι, προέρχονται από απάτες σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προκάλεσαν ζημιά, η οποία υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο.

Τι έχει συμβεί;

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της Αρχής Ξεπλύματος και του Προέδρου της Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διαπιστώθηκε ότι, γνωστό Μοναστήρι με καλόγερους, στο Ηράκλειο της Κρήτης, είχε στήσει «μαγαζάκι», όπου φέρεται πως νοίκιαζε σε αγρότες εικονικές εκτάσεις, που δήθεν του ανήκαν, προκειμένου εκείνοι, στη συνέχεια να εισπράττουν επιχορηγήσεις από τον «Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων» (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Στην υπόθεση, εκτός από τους αγρότες, φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, που χορηγούσαν παράνομα αγροτικές ενισχύσεις στους αγρότες, οι οποίοι σύμφωνα με τα ευρήματα της Αρχής, έδιναν ποσοστό στο Μοναστήρι.

Φαίνεται μάλιστα ότι, οι επενδυτικές ικανότητες του Ηγούμενου, δεν είχαν σε τίποτα να ζηλέψουν γνωστούς… «γκουρού» του είδους, καθώς τα χρήματα από τις παράνομες επιχορηγήσεις τα επένδυε σε φωτοβολταϊκά.

Για την υπόθεση του Μοναστηριού της Κρήτης η Αρχή Ξεπλύματος έχει συντάξει πολυσέλιδο πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε στους Εισαγγελείς, που στελεχώνουν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην Αθήνα, προκειμένου να τα μελετήσουν και να ασκήσουν ποινικές διώξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ωρε τεραστιου ….παγγαρ σι δαυτου του μουναστιρ!
    Λαμογιτιδα και πασης Ελλαδος! Κολλησαν και τα ρασα!

  2. Καλά αυτό συνέβαινε παντα…….ο κόσμος παντα θα κοιμάται όρθιος γιατι πιστεύει ότι ο οβολος του πάει στον Χριστουλι……

  3. Ο εχων 2 χιτωνες να δινει τον εναν δεν ειπε ο Χριστος;
    Αυτοι την ειδαν αλλοιώς ομως

  4. Πάτερ τέτοια λέει το Ευαγγέλιο;Έτσι έκανε ο Χριστός;Κάνατε την Πίστη μας μπίζνα

  5. Εντάξει να φάνε και κάνα ψίχουλο οι παπάδες δεν πειραζει οι απάτες αυτα έχουν.

  6. Λεφτά από την ευρωπαϊκή ένωση έπαιρναν, που είναι το πρόβλημα;
    Έρχονταν χρήματα στη χώρα, έτσι κ αλλιώς η Ελλάδα τις περισσότερες φορές επιστρέφει τις επιχορηγήσεις πίσω, αφού δεν μπορεί να τις απορρόφηση.
    Μπράβο που θα επιστρέψουμε τα χρήματα πίσω !!!!! Μπορεί κ με πρόστιμο

  7. “”……. υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο. “” ψιχουλα…. τωρα ολη η υφηλιος μιλαει για ποσά …τρις…..και πανω… οσο για το σκεπτικο, …ανακαλυψη απο ακομη μια “εξειδικευμένη αγορά” marktnische, κρητη, πολυ θελει …..η οικογενεια α.ε……;; Ολα δικα τους…..οπως και τα ελλαδιστανικα κατοικιδια…..

  8. Κόντρα ξύρισμα στον τραγοηγουμενο κ μαστίγωμα μέχρι να μετανοησει

  9. Νταξ γιατι να τα φανε οι ιδιωτες. Ετσι και αλλιως ολοι στη κολαση θα παμε εκτος απο τις υποτακτικες αγορινες και τους παιδερες

Comments are closed.