Μεγάλη Βρετανία: Επική γκάφα στο υπουργείο Εσωτερικών. Έσβησαν κατά λάθος 150.000 αρχεία με εγκληματίες

Κοινοποίηση:
Internet

Μέγιστη γκάφα έκαναν στο υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου διέγραψε κατά λάθος 150.000 αρχεία σεσημασμένων εγκληματιών, δακτυλικών αποτυπωμάτων, δειγμάτων DNA κλπ.

Το λάθος έγινε κατά την εβδομαδιαία εκκαθάριση των αρχείων της βρετανικής αστυνομίας, όπως παραδέχθηκε το υπουργείο, με την αντιπολίτευση να καλεί την υπουργό Πρίτι Πατέλ να αναλάβει την ευθύνη αυτής της γκάφας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι προσπαθεί με τη συνδρομή και της αστυνομίας να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει επισυμβεί στα αρχεία, σπεύδοντας πάντως εκ των προτέρων να πει ότι δεν έχουν διαγραφεί αρχεία επικίνδυνων εγκληματιών, αλλά ατόμων που είχαν συλληφθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στον βρετανικό Τύπο όμως εκφράζονται φόβοι ότι το αποτέλεσμα της γκάφας θα είναι κάποιοι να κηρυχθούν αθώοι και να αφεθούν ελεύθεροι διότι χάθηκαν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους. Θα είναι επίσης πολύ δυσκολότερο για την αστυνομία να ανοίξει έρευνα σε βάρος κάποιου αν έχουν χαθεί τα στοιχεία που θα τον συνέδεαν με κάποια υπόθεση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response