Μείναμε με το στόμα ανοικτό: Έτσι είναι σήμερα ο Ευλογητός της Λάμψης – Δεν περνούσε από το μυαλό μας τι δουλειά κάνει

Κοινοποίηση:
eyloghtos_simera_proswpo_douleia

Θυμάστε τον εμβληματικό χαρακτήρα του Ευλογητού στη «Λάμψη», που μέχρι σήμερα στη σκέψη του προκαλεί τον τρόμο; Ο ηθοποιός που τον υποδύθηκε με τρόπο μαεστρικό είναι σήμερα εντελώς διαφορετικό και η αλήθεια είναι, ότι δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τι δουλειά κάνει.

Ας ξεκινήσουμε από το ποιος ήταν πίσω από αυτή τη μάσκα. Ο μυστήριος άνδρας με τη χαρακτηριστική ψιθυριστή ομιλία του και τις συχνές εκρήξεις ύφους, που δημιουργούσε εφιάλτες σε όσους δηλητηρίαζαν με ναρκωτικά τη νεολαία. Ένας χαρακτήρας που έμεινε άγνωστος μέχρι το επεισόδιο στο οποίο… δολοφονήθηκε, καθώς κανείς δεν είχε δει το πρόσωπό του λόγω της μάσκας που φορούσε.

terzakis

Αποκαλύφθηκε τελικά ότι πρόκειται για τον Κώστα Τερζάκη, ο οποίος είχε ενεργή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, με συμμετοχή σε πολλές ταινίες. Στη «Λάμψη» ήταν αστυνομικός στο επάγγελμα και αρραβωνιαστικός της Τατιάνας Δράκου, κόρης του πανίσχυρου μεγιστάνα, Γιάγκου Δράκου.

Αυτή τη δουλειά κάνει σήμερα

Και μπορεί να πέρασαν πολλά χρόνια από την τελευταία του εμφάνιση, όμως ο «Ευλογητός» είναι μια καλτ φυσιογνωμία, που ακόμη και τώρα μνημονεύεται. Μάλιστα, συνεχίζει να προκαλεί πάθη (ίσως και φόβο) ακόμη και σήμερα, αλλά… σε άλλο γήπεδο. Για την ακρίβεια, σε πραγματικό γήπεδο, αυτό της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ, όντας ο άνθρωπος που εκφωνεί τις ενδεκάδες και τους σκόρερ στα γκολ της Ένωσης, όταν αυτή αγωνίζεται εντός έδρας -κυρίως στο ΟΑΚΑ.

Το προηγούμενο διάστημα ο ηθοποιός μπήκε στον «πάγο», όπως και η αθλητική δράση στη χώρα ελέω κορωνοϊού, ωστόσο με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση και σταδιακά σε μια σχετική κανονικότητα, ανέλαβε και εκείνος ξανά έναν από τους αγαπημένους του ρόλους, καθώς μέσω αυτού βρίσκεται κοντά στην ομάδα που υποστηρίζει με πάθος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response