Μας πάνε σε άλλη διάσταση! – Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
glass-apple-insider

H Apple ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες το iPhone 12, μαζί με όλες τις μικρές και μεγάλες εκδόσεις του, αλλά τους επόμενους μήνες σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά ακόμα περισσότερα άκρως ενδιαφέροντα προϊόντα.

Κάποια από αυτά είναι εντελώς νέα, ενώ άλλα είναι μια εξέλιξη παλαιότερων προϊόντων του αμερικανικού κολοσσού που σχεδιάζουν να αντικαταστήσουν τους προκατόχους τους. Αρχικά, όμως, όσον αφορά στο νέο iPhone 12 -που είναι και η ναυαρχίδα της εταιρείας- το Apple Insider αναφέρει πως οδεύει να ξεπεράσει κατά πολύ τις πωλήσεις του iPhone 11. Μέσα σε 24 ώρες από την παρουσίαση του νέου κινητού της εταιρείας έγιναν 1.7 με 2 εκατομμύρια προπαραγγελίες κινητών, ενώ στο ανάλογο διάστημα της κυκλοφορίας του iPhone 11 είχαν γίνει μόλις 500.000 με 800.000. Τι έρχεται, όμως, από εδώ και πέρα για την εταιρεία του… μήλου;

Η Apple αναμένεται να φέρει στην αγορά κάτι εντελώς νεωτεριστικό. Μπορεί κάτι ανάλογο να έχει αναπτυχθεί και από άλλες εταιρείες, όμως όταν η Apple καταπιάνεται με κάτι τόσο φουτουριστικό, τότε λαμβάνει άλλη αξία. Τα Apple Glasses θα είναι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που θα φέρουν μια νέα γενιά τεχνολογίας, αλλά την ίδια στιγμή θα μπορεί ο καταναλωτής να τα προσαρμόσει στους δικούς του βαθμούς μυωπίας και να έχουν και καθημερινή χρήση.

Τι θα κάνουν αυτά τα γυαλιά; Οι πληροφορίες είναι τρόπον τινά διάχυτες προς το παρόν καθώς ακόμα η Apple κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Αρχικά, στο εμπόριο αναμένονται μέσα στο 2021, άγνωστο το πότε ακριβώς. Στα γυαλιά θα υπάρχει ένα panel (σαν οθόνη) από το οποίο θα μπορεί ο κάθε χρήστης να παίρνει τις πληροφορίες που θέλει. Παραδείγματος χάριν, όπως αναφέρει το Apple Insider, θα μπορεί κάποιος να κρατά δύο αντικείμενα που θέλει να αγοράσει και να βλέπει μπροστά του τα θετικά και τα αρνητικά του κάθε προϊόντος.

Ακόμα, μέσω εφαρμογών, θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει τις οδηγίες από τους χάρτες για το πως να κατευθυνθεί σε ένα σημείο… απευθείας μπροστά στα μάτια του. Ενώ, ακόμα ένα παράδειγμα που δίνεται, είναι να… κοιτάει κάποιος μια ταμπέλα σε ξένη γλώσσα και να του μεταφράζεται αμέσως. Οι δυνατότητες είναι αμέτρητες, αν όλα αυτά που φημολογούνται γίνουν πραγματικότητα. Οσο για την τιμή, θα ξεκινούν στα 500 δολάρια και ανάλογα με τους φακούς, μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 1.500 δολάρια.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response