«Μας κάνει να υποπτευόμαστε»! Tα λόγια του Μητροπολίτη Λαρίσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποίηση:
1

Ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος τα έβαλε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή ζήτησε από τους βουλευτές του να μην παρευρεθούν στις δοξολογίες για την 28η Οκτωβρίου.

Επικίνδυνη και ατυχή χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος την πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία σύστηνε στους κυβερνητικούς βουλευτές να μην παραβρεθούν στην φετινή δοξολογία για τους εορτασμούς της αγίας Σκέπης και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ώστε οι ίδιοι να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα αποφυγής του συνωστισμού.
“Αυτή η δήλωση υπονομεύει τα προτεινόμενα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα”, ανέφερε σήμερα το πρωί από τη Λάρισα ο κ. Ιερώνυμος και πρόσθεσε πως “έρχεται να μας κλονίσει την εμπιστοσύνη και ευλόγως να μας κάνει να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε και να ερμηνεύσουμε ότι κάποιοι θέλουν να σταματήσουν να γίνονται κάποια πράγματα που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας οι οποίοι αγωνίστηκαν για αυτά”, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τα τελευταία τρομακτικά νούμερα.

Από τον μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλίου, ο μητροπολίτης Λαρίσης θέλοντας να τοποθετηθεί προσωπικά για το παραπάνω θέμα, τόνισε πως “όταν ακούω τέτοιου τύπου δηλώσεις που με προκαλούν στην αίσθηση του ιερού και στο καθήκον μου ως επισκόπου, αυτό που οφείλω να κάνω είναι αν όχι να διαμαρτυρηθώ, τουλάχιστον να απορήσω”.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως “η εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως “εκφράζει απλά μια λογική και διαμαρτύρεται όταν αρχίζουν να τις πειράζουν την αίσθηση του ιερού της και εδώ έχουμε από την αρχή μια προσβολή της αίσθησης αυτής” και ξεκαθάρισε πως “η δοξολογία δεν είναι κάτι που κάνουμε για να γελάσουμε, ούτε κάτι που κάνουμε για να σκοτώσουμε την ώρα μας επειδή δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, αλλά είναι προσευχή”.

Αναφερόμενος στην έννοια της σημερινής δοξολογίας, ο μητροπολίτης Λαρίσης υπογράμμισε πως “γίνεται προς το Θεό γιατί ευλόγησε τον λαό μας, τα όπλα μας και μας έδωσε την νίκη”.

Περιγράφοντας την υπεύθυνη στάση της εκκλησίας και τις υποχωρήσεις που έκανε για να διαφυλάξει την έννοια του ιερού της, ο κ. Ιερώνυμος διερωτήθηκε “δεν μπορώ να καταλάβω που είναι ο συνωστισμός και το επικίνδυνο, αφού σήμερα στην δοξολογία ήρθαν μόνο οι επίσημοι και οι ένοπλες δυνάμεις. Ήμασταν δηλαδή πενήντα άνθρωποι εδώ μέσα φορώντας όλοι τις μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις των δυο μέτρων”.

Παίρνοντας αφορμή από την σημερινή εορτή, ο μητροπολίτης Λαρίσης επισήμανε πως “το 1940 ήταν κάτι το σπουδαίο γιατί τότε ξεδιπλώθηκε η ενότητα του ελληνικού λαού με έναν πρωτοφανή τρόπο” και πρόσθεσε πως “ήταν από τις λίγες στιγμές που οι Έλληνες δεν υπήρξαμε διαιρεμένοι, χωρισμένοι και αποστασιοποιημένοι μεταξύ μας και όλοι μαζί κάναμε το καθήκον μας με την αίσθηση της παρουσίας του Θεού και την ευλογία της Παναγίας, απέναντι στον μικρόψυχο εχθρό που νόμιζε πως μπορεί να μας νικήσει”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

 1. Το θέμα είναι καλά τα λέει όλα κάνε ζώο δεν ξεσηκώνετε και για όλα φταίει ο στρατός μεγαλοι προδότες και αυτοί

 2. ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟ. ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ…

 3. «Σαράντα σβέρκοι βωδινοί με λαδωμένες μπούκλες
  σκεμπέδες, σταβροθόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες
  ξετσίπωτοι, ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι
  ντυμένοι στα μαλάματα κ’ επίσημοι κι ωραίοι.
  Σαράντα λύκοι με προβιά (γι’ αυτούς χτυπά η καμπάνα)
  καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!
  Κι απέ ρεβάμενοι βαθιά ξαπλώσανε στο τζάκι,
  κι αβάσταγες ενιώσανε φαγούρες στο μπατζάκι.
  Οξ’ ο κοσμάκης φώναζε: “Πεινάμε τέτοιες μέρες”
  γερόντοι και γερόντισσες, παιδάκια και μητέρες
  κ’ οι των επίγειων αγαθών σφιχτοί νοικοκυρέοι
  ανοίξαν τα παράθυρα και κράξαν: “Είσαστε αθέοι”».
  ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ

 4. Aν έχετε καταλάβει πλέον δεν υπάρχει ούτε 28η Οκτωβρίου, ούτε 25η Μαρτίου. Τα πάντα έχουν ουσιαστικά καταργηθεί ή υπάρχουν ακόμη σε ένα υποτονικό κλίμα. Αν ο Χριστός δεν “επιτρέψει“ γεγονότα με τα οποία θα πάει πίσω η παγκοσμιοποίηση δεν θα μείνει τίποτε από Ελλάδα. Όσο για τους Μητροπολίτες, αυτοί αντέδρασαν σθεναρά μόνο στο κόψιμο των μισθών τους. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι από πουθενά δεν φαίνεται φώς. Ζούμε σε μια δικτατορία καλοβαλμένη με το γάντι. Η παγκοσμιοποίηση οργιάζει μέσω του κροϊδοϊού και υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Όσον αφορά την Εκκλησία σαν θεσμό, αυτοί τα έχουν συμφωνήσει σε όλα με το κράτος. Οι μισθοί “να πέφτουν“ και εμείς σαν Εκκλησία δεν θα σας ενοχλήσουμε καθόλου. Γι’αυτό και τα οικονομικά θέματα της Εκκλησίας τα τακτοποίησε όλα το κράτος. Δείτε ότι όλες σχεδόν οι Μητροπόλεις δεν διαφωνούν καθόλου στα μέτρα εντός των Εκκλησιών για τον Κοροιδοιό. Κορόιδα είναι. Με το κράτος θα τα έχουν καλά γιατί τους παρέχει ασφάλεια και οικονομική ευρωστία.

 5. Μητροπολιτα, πρωτα να κοιτατε τον δικο σας Ιερωνυμο και τα πεπραγμενα του και αν εχετε καρυδια να τον απομακρυνετε. Μετα ασχολειστε με τον Μητσοτακη.

 6. Και κάπως έτσι καταστράφηκε ένα ΕΘΝΟΣ που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ …
  Αφού κατάφεραν να μας καταφέρουν να διαλυσουμε αυτά τρία πράγματα με τα οποία πήγαμε μπροστά…ΠΑΤΡΙΔΑ (την ξεπουλησανε) ΘΡΗΣΚΕΙΑ (την προδώσανε) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (την διαλυσανε)

 7. ο γουρλοκουλης έδωσε και το παράδειγμα με το εφετείο. ΕΛΕΕΙΝΟΣ Κ. ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΣ ΣΕ ΟΛΑ. ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ, ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ, ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΧΑΙΡΕΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΜΑΡΙΣΤΗΣ . ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΠΟΛΎ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΧΊΤΛΕΡ.

 8. Ειναι λυπηρό,οταν τα κόμματα εφαρμόζουν τις αρχες μιας δικτατορίας,πραμα που επιτελούν ολα τα κόμματα.Η δικαιολογία όμως μπορεί να ειναι:Οταν διαχειριζεσαι γίδια,τότε το καλύτερο είναι το μαντρί.

Leave a Response