Μαρτυρικές ώρες για τους Ουκρανούς στη Μαρίνκα: Εγκλωβίστηκαν στα δυτικά προάστια – Οι Ρώσοι θέτουν υπό έλεγχο την πόλη & ασφαλίζουν το Ντονέτσκ!

Κοινοποίηση:
MLRS-russia-1-2-1140x570

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πολλών οικοδομικών τετραγώνων εγκλωβίζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις στα νοτιοδυτικά προάστια της Μαρίνκα.

Οι Ουκρανοί έχουν μείνει χωρίς πυρομαχικά και ενισχύσεις και κινδυνεύουν με αποκοπή.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως η ουκρανική διοίκηση έδωσε εντολή να φύγουν κάποιες δυνάμεις από την πόλη προκειμένου να ενισχύσουν το μέτωπο της Αβντίφκα.

Αυτό είχε ως συνέπεια τα ρωσικά στρατεύματα να θέσουν υπό έλεγχο την οδό Chapaev μέχρι την Kashtanova και τη Naberezhnaya.

Η πόλη έχει σβηστεί κυριολεκτικά από τον χάρτη αλλά λόγω των πολυεπίπεδων οχυρώσεων, οι μάχες μαίνονται ακόμη σε κατακόμβες και ερείπια σπιτιών.

Η Αβντίφκα και η Μαρίνκα είναι εξαιρετικά σημαντικές πόλεις για την ασφάλεια του Ντονέτσκ.

Η Μαρίνκα φτάνει στο τέλος της

Πιο αναλυτικά, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιθετικές επιχειρήσεις και στο μέτωπο της Μαρίνκα.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις στη Μαρίνκα και προχώρησαν σε αστικές περιοχές.

Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων επιβεβαιώνεται επίσης από ουκρανικές στρατιωτικές πηγές.

Οι αναφορές λένε ότι οι ρωσικές μονάδες ανέλαβαν τον έλεγχο πολλών οικοδομικών τετραγώνων στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης – μεταξύ των οδών Chapaeva (που μετονομάστηκε σε Lesnaya από το Κίεβο) και των οδών Kashtanovaya.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται μάχες στο δρομάκι που βρίσκεται μεταξύ των οδών Shakhterskaya και Urozhaynaya.

Πίσω από αυτή τη λωρίδα υπάρχει μια δασική περιοχή και η δυτικότερη συνοικία της Μαρίνκα.

Ταυτόχρονα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν κατά μήκος της οδού Naberezhnaya, που πηγαίνει στον ποταμό Osokovaya (Osikova) και στη λίμνη Maryinsky.

Έτσι, ως αποτέλεσμα της επιτυχημένης ρωσικής επίθεσης, έως και ενάμισι τετραγωνικό χιλιόμετρο εδάφους τέθηκε υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων στη Μαρίνκα σε λιγότερο από μία ημέρα, γεγονός που είναι σοβαρό αποτέλεσμα σε συνθήκες αστικού πολέμου.

Έχοντας υποστεί απώλειες και θέσεις, τα ουκρανικά στρατεύματα υποχώρησαν πίσω στις ακραίες δυτικές συνοικίες της Marinka – στον ιδιωτικό τομέα.

Οι Ουκρανοί φαίνεται πως δεν περίμεναν μια τέτοια ρωσική αντεπίθεση.

Πηγή: warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. αντε με το καλο και στο κιεβο να ξετρυπωσετε τον γοβακια….που κρυφτηκαν τα τρολακια υποστηριχτες της σωστης πλευρας της ιστοριας; χα χα χα το μεγαλο στοιχημα ειναι πρωτος ποιος θα ξεκουμπιστει; ο γερος με το αλτζχαιμερ ή ο κοντος με τις γοβες;

Comments are closed.