Μαρκ Ντεφάντ: Το ότι ο πόλεμος φταίει για την αύξηση των τιμών των καυσίμων είναι ένα εξοργιστικό ψέμα – Οι περιβαλλοντολόγοι λένε τρελά πράγματα

Κοινοποίηση:
defant

Ο Δρ Marc J. Defant είναι καθηγητής γεωλογίας/γεωχημείας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα. Εργάστηκε για τρία χρόνια για την Schlumberger Well Services και τη Shell Oil ως γεωλόγος εξερεύνησης.

Έχει χρηματοδοτηθεί από το  Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, το National Geographic , την Αμερικανική Χημική Εταιρεία και την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πολλά διεθνούς φήμης επιστημονικά περιοδικά, συμπεριλαμβανομένου του Nature. Έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο Voyage of Discovery: From the Big Bang to the Ice Age και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα για περιοδικά γενικού κοινού όπως το Skeptic και το Popular Science.

Αρχικά, μιλήσαμε για το πώς η τιμή του πετρελαίου έφτασε τόσο ψηλά στην αρχή.

Ο Δρ Defant είπε: «Το φυσικό αέριο αυξήθηκε κατά 40% και το πετρέλαιο 80% πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό που με εξόργισε λίγο ήταν ότι ο Μπάιντεν κυκλοφορεί λέγοντας ότι η τιμή της βενζίνης οφείλεται στον Πούτιν».

«Είναι ένα εξωφρενικό ψέμα», συνέχισε. «Τα περισσότερα από αυτά που ωθούν τις τιμές προς τα πάνω είναι εντελώς άσχετα με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Δεν υπήρχε πουθενά στην κυριολεξία χώρος να αποθηκεύσουμε το πετρέλαιο, ήταν τόσο πολύ», του είπα για την πτώση της τιμής του πετρελαίου πριν από αρκετά χρόνια.

«Λένε αυτή τη στιγμή ότι η μέση οικογένεια στην Αμερική μπορεί να περιμένει να πληρώσει επιπλέον 5.200 δολάρια λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου. Για μερικούς ανθρώπους, αυτή είναι η διαφορά μεταξύ φαγητού στο τραπέζι και χωρίς φαγητό στο τραπέζι. Έχουμε κρίση και ο Μπάιντεν δεν λαμβάνει τα μέτρα για να μετριάσει αυτό το σημαντικό πρόβλημα», συνέχισε ο Δρ Ντέφαντ.

«Ο Μπάιντεν κυριολεκτικά καταστρέφει την οικονομία των ΗΠΑ προσπαθώντας να φτάσει στο μηδενικό επίπεδο ρύπανσης», συνεχίζει. «Θεωρώ τον εαυτό μου περιβαλλοντολόγο, αλλά όχι ριζοσπαστικό περιβαλλοντολόγο».

Ο Δρ Ντέφαντ μου είπε: «Νομίζω ότι έχουμε υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να καταστρέψω την οικονομία για να κάνω μερικά από τα τρελά πράγματα που προσπαθούν να κάνουν. Υποτίθεται ότι θα πάμε σε καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος τον καίει όσο πιο γρήγορα μπορεί».

Και πρόσθεσε: “Αν το κάνουμε, είμαστε απλώς ανόητοι και χάνουμε από αυτές τις άλλες χώρες – πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να καίνε κάρβουνο!”

«[Οι περιβαλλοντολόγοι] δημιουργούν έναν κακό μπαμπούλα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και λένε στους ανθρώπους ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με συγκεκριμένες μεθόδους και δεν έχει σημασία ποια είναι η παράπλευρη ζημιά», λέω στον Δρ.

«Το B of A λέει ότι θα κοστίσει στην Αμερική 150 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 30 χρόνια για να φτάσει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές. Δεν ξέρω μια οικονομία στον κόσμο που να μπορεί να το κάνει αυτό και να μην έχει μεγάλη κρίση. Εμείς και η Ευρώπη φαίνεται να είμαστε οι μόνες χώρες που ενδιαφέρονται να το κάνουν αυτό», μου λέει ο Δρ. «Είδαμε πώς η Γερμανία απέτυχε. Τώρα η Γερμανία εξαρτάται πλήρως από το ρωσικό πετρέλαιο επειδή προσπάθησε να φτάσει στο καθαρό μηδέν. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα πάρει πολύ χρόνο και θα είναι πολύ ακριβό.»

«Διάβασα πολλή βιβλιογραφία για την υπερθέρμανση του πλανήτη και για να βγει η AOC και να πει πριν από 2 ή 3 χρόνια ότι ο κόσμος θα τελείωνε σε 12 χρόνιααυτό είναι απλώς υστερική τρέλα. Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτή η υστερία», προσθέτει.

Από εκεί, συνεχίζουμε να συζητάμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του fracking, τη χρήση του πετρελαίου στην καθημερινή μας ζωή, γιατί οι ΗΠΑ εξαρτώνται πλέον από χώρες όπως το Ιράν για πετρέλαιο και πώς θα είναι το μέλλον της παραγωγής ενέργειας στο μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: