Μαρία Ζαχάροβα για τους 8 Έλληνες διπλωμάτες: «Οι αμοιβαίες απελάσεις δεν είναι δική μας επιλογή»:

Κοινοποίηση:
ζαχαροβα

«Αναγκαστικό απαντητικό μέτρο» χαρακτήρισε η Μαρία Ζαχάροβα την απέλαση 8 Ελλήνων διπλωματών, ενώ έκανε λόγο για μη φιλικές ενέργειες της ελληνικής πλευράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση ρωσικού και διεθνούς Τύπου.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι συν τω χρόνω η λογική πρέπει να επικρατήσει, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διπλωματική δραστηριότητα Ελλάδας και Ρωσίας σε Μόσχα και Αθήνα.

Το πλήρες σχόλιο της Ζαχάροβα
Η κήρυξη ως «ανεπιθύμητων» οκτώ στελεχών της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μόσχα είναι αναγκαστικό απαντητικό μέτρο, λόγω των μη φιλικών ενεργειών της ελληνικής πλευράς, πρωτίστως της πρωτοφανούς απέλασης τον Απρίλιο δώδεκα Ρώσων διπλωματών και όπως καταλάβαμε, στόχος αυτής της ενέργειας ήταν η επιθυμία, η επιδίωξη να αποδυναμωθούν οι ρωσικές διπλωματικές αντιπροσωπείες, στο μέγιστο βαθμό να δυσχεράνουν τη φυσιολογική τους λειτουργία.
Με επινοημένη αφορμή εξανάγκασαν ουσιαστικά να φύγουν από την Ελλάδα όλοι οι Έλληνες διπλωμάτες, εννοώ κομβικά στελέχη, εξαιρετικούς ειδικούς, οι οποίοι επί χρόνια υπηρετούσαν την υπόθεση της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων.
Και πολύ περισσότερο η σημερινή ηγεσία της Ελλάδας προχώρησε σε ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση, ανέπτυξαν ηχηρή καμπάνια στα ΜΜΕ, δημοσίευσαν προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων αυτών. Δεν πρόκειται φυσικά να αντιγράψουμε αυτήν την ανήθικη τακτική, αλλά απαντητικά μέτρα όντως ελήφθησαν.

Οι αμοιβαίες απελάσεις δεν είναι δική μας επιλογή, θα ήθελα αυτό να το υπογραμμίσω, δεν τις αρχίσαμε εμείς, αλλά δεν μένουν χωρίς αντίδραση παρόμοιες ενέργειες.

Νομίζω ότι συν τω χρόνω η λογική (είναι η τρίτη φορά, που επαναλαμβάνω αυτή τη φράση στο σημερινό μπρίφινγκ) πρέπει να επικρατήσει και θα επιτρέψει να ομαλοποιηθεί η εργασία των διπλωματικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
Σε ό,τι αφορά στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα και στο Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, μετά την εξαναγκαστική, αβάσιμη μείωση του προσωπικού τους, παρ’ όλ’ αυτά πλήρως εκτελούν την αποστολή, που τους έχει ανατεθεί, συμπεριλαμβανομένων των προξενικών υπηρεσιών, της έκδοσης θεωρήσεων και της υπεράσπισης των συμφερόντων της Ρωσίας και των πολιτών της, όπως ορίζουν οι εξουσιοδοτήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση των ελληνικών διπλωματικών αντιπροσωπειών, καλύτερα να απευθύνετε αυτό το ερώτημα στην Αθήνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Στην προετοιμασία του ελληνικού εμφυλίου μαζί με τους Άγγλους και τους Αμερικανούς ήταν και ο Μολότωφ. Έτσι εξηγείται και η στάση του πουλημένου ΚΚΕ που δεν δέχθηκε όσα του δόθηκαν. Μάθετε την ιστορία πίσω από την ιστορία, οι Ρώσοι μας πούλησαν πολλές φορές και οι Αμερικάνοι περισσότερες. Καμία χώρα δεν θέλει δυνατή Ελλάδα.

  2. Αυτοί είναι το ξανθό γένος πού θα μάς σώσει; Α ρε κορόιδα ελληναραδες, ή Ρωσία πάντα με τούς Τούρκους ήταν, όπως και η Γερμανία, χώρες πού βοήθησαν τήν Ελλάδα ήταν και είναι, η Μεγάλη Βρετανία, ή Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Comments are closed.