“Μήτσοτάκη γ@μι@σ@ι” τώρα και με τα ΕΛΤΑ! Χάκερς έστειλαν μαζικά μηνύματα μέσω εφαρμογής

Κοινοποίηση:
elta2

Κάποιοι μέσω των ΕΛΤΑ σκέφτηκαν να στείλουν «χαιρετίσματα» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς χάκερς έστειλαν μαζικά μηνύματα με το “Μητσοτάκη γ@μι@σα@” στους πολίτες που έχουν την εφαρμογή στο κινητό τους.

Καταρχάς ένα πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει από αυτό το επεισόδιο είναι πως στην κυβέρνηση διαθέτουν συστήματα για να υποκλέπτουν συνομιλίες πολιτικών, πολιτών και δημοσιογράφων αλλά προφανώς δεν διαθέτουν συστήματα προστασίας και ασφάλειας των επιχειρήσεων και των δημόσιων οργανισμών από τους χάκερς.

Το γεγονός επισημαίνει με ανάρτησή του στα social media και ο τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, «ταγκάροντας» μάλιστα τον αρμόδιο υπουργό της ΝΔ Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο.

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ένα ακόμα δείγμα πως ο πρωθυπουργός έχει βάλει πλέον πολλούς «απέναντί» του, και ανθρώπους που μπορούν να παραβιάσουν ακόμα και τις ψηφιακές υποδομές της χώρας, ένα τομέα μάλιστα για τον οποίο περηφανεύονται ότι ελέγχουν άψογα τα λοιπά κυβερνητικά στελέχη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: