Μήπως μουδιάζουν τα χέρια σας όταν κοιμάστε; – Δείτε που οφείλεται

Κοινοποίηση:
moudia

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά όταν κοιμάστε να αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να κουνήσετε τα χέρια σας.

Είναι επίσης πιθανό να αισθάνεστε ένα μούδιασμα, σαν να σας τρυπούν τα χέρια με βελόνες.

Το φαινόμενο ονομάζεται στην ιατρική «παραισθησία» και σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού Επεισοδίου των ΗΠΑ, είναι μια αίσθηση «καψίματος» ή «μυρμηγκιάσματος» που συνήθως εμφανίζεται στα άκρα, δηλαδή στα χέρια και τα πόδια.

Η παραισθησία μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς προειδοποίηση, ενώ η αίσθηση, αν και δυσάρεστη, είναι συνήθως ανώδυνη και παροδική.

Δείτε που μπορεί να οφείλεται:

Στάση ύπνου: Στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλεται σε αυτό. Αν για παράδειγμα κάποιος κοιμάται επάνω στον βραχίονά του, ασκεί πίεση στο νεύρο με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η κυκλοφορία.

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Είναι πολύ κοινό, καθώς εμφανίζεται σε ανθρώπους που κάνουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις στα δάχτυλά τους, όπως η πολύωρη χρήση υπολογιστή ή το παίξιμο πιάνου. Προκαλείται λόγω της άσκησης υπερβολικής πίεσης στο ενδιάμεσο νεύρο που διαπερνά τον βραχίονα και φτάνει στην παλάμη μέσω του καρπού. Τα συμπτώματα επιδεινώνονται το βράδυ γιατί οι περισσότεροι κοιμούνται με λυγισμένους τους αγκώνες και τους καρπούς.

Ανεπάρκεια βιταμινών Β: Η χαμηλή πρόσληψη βιταμινών του συμπλέγματος Β μέσω της διατροφής μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο κυκλοφορικό σύστημα, όπως μούδιασμα στα άκρα και αναιμία. Από έλλειψη βιταμινών B κινδυνεύουν οι χορτοφάγοι, οι άνω των 50 ετών, άτομα με διατροφικές διαταραχές και διαταραχές του πεπτικού (κοιλιοκάκη, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου) κλπ.

Τραυματισμοί

Αυτοάνοσες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response