Πάνω από 250 κιλά κοκαϊνης κατασχέθηκαν! Συνέλαβαν μέλος διεθνούς οργάνωσης

Κοινοποίηση:
nark-thes

Περισσότερα από 250 κιλά καθαρής κοκαΐνης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και με τελωνειακούς υπαλλήλους Τελωνείου Πειραιά, ενώ συνελήφθη ηγετικό στέλεχος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών προερχόμενων από χώρα της Νότιας Αμερικής.

Τον έπιασαν στον Πειραιά να παραλαμβάνει το.. εμπόρευμα, το οποίο μετέφερε σε διαμέρισμα στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση, ο συλληφθείς είναι 37χρονος Έλληνας, η δραστηριότητα του οποίου αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο μεθοδικής και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας. Προέκυψε μάλιστα ότι ως ηγετικό στέλεχος στην Ελλάδα, ανέλαβε το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων κοκαΐνης και την περαιτέρω διαχείριση – διακίνησή τους, τόσο εντός της ελληνικής, όσο και της ευρωπαϊκής επικράτειας.

Ο 37χρονος άντρας, ο οποίος παρέλαβε από τον Λιμένα του Πειραιά και στη συνέχεια μετέφερε σε διαμέρισμα στην Αθήνα, έξι (6) τσουβάλια που περιείχαν ποσότητες καθαρής κοκαΐνης. Σημειώνεται ότι, οι ποσότητες αυτές βρίσκονταν εντός εμπορευματοκιβωτίου με νόμιμο εμπόρευμα που προερχόταν από χώρα της Νότιας Αμερικής.

Κατά τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε ότι ήταν οπλισμένος, καθώς σε εσωτερική θήκη του παντελονιού του βρέθηκε ένα πιστόλι με φυσίγγιο διαστελλόμενου βλήματος στη θαλάμη (που εντάσσεται στις επιβαρρυντικές περιπτώσεις του Νόμου περί όπλων), γεμιστήρας με εννέα (9) φυσίγγια, συσκευή λέιζερ προσαρτημένη στο πιστόλι, επιπλέον γεμιστήρας με (13) φυσίγγια, θήκη όπλου και δύο (2) αναδιπλούμενα μαχαίρια τύπου σουγιά.

Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνες που ακολούθησαν σε τρία (3) διαμερίσματα στην Αθήνα και σε ένα (1) στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για την παράδοση και φύλαξη των ποσοτήτων των ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (254) κιλά και (495) γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε (220) δέματα εντός έξι (6) τσουβαλιών,
  • (36.060) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • (21) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και (25) κάρτες sim ,
  • (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • ηλεκτρική μηχανή συσκευασίας ( vacuum ) και
  • μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν :

  • (6) σφραγίδες ασφαλείας διαμετακομιζόμενων εμπορευματοκιβωτίων με συρματόσχοινο και
  • όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο διευκόλυνσης του διεθνούς κυκλώματος.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το κύκλωμα ξεπερνάει κατά πολύ τα 30.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές”.

nark-thes1

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response