Μάικ Τάισον: «Εξαιτίας των ναρκωτικών δεν μπορούσα να αναπνεύσω – Είχα σχεδόν πεθάνει»

Κοινοποίηση:
w25-114236MikeTyson

Σίγουρα δεν ήταν πολλοί εκείνοι που πίστεψαν ότι ο Μάικ Τάισον θα κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του να επιστρέψει στα ρινγκ, όταν το ανακοίνωνε τις αρχές του περασμένου Μαΐου. Ο «Iron Mike», ο οποίος στις 30 Ιουνίου έγινε 54 ετών, ξεκαθάρισε από την αρχή ότι δεν θα το έκανε για να κερδίσει περισσότερα χρήματα και φήμη, αλλά για να βοηθήσει όσους είχαν περισσότερη ανάγκη.

Έτσι τελικά το Σάββατο (28/11) θα αντιμετωπίσει στο Λος ‘Αντζελες τον 51χρονο Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ. Ο Τάισον, αφού είπε, ότι χρειάστηκε να γίνει χορτοφάγος, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα mundo Deportivo, προκειμένου να χάσει 45 κιλά βάρος, αποκάλυψε:

«Το να γίνω χορτοφάγος μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω μια υγιή ζωή. Ήμουν τόσο υπερφορτωμένος με ναρκωτικά και κοκαΐνη που δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Είχα υψηλή αρτηριακή πίεση και αρθρίτιδα. Είχα σχεδόν πεθάνει. Έχασα πάνω από 45 κιλά και ένιωσα να αλλάζει τη ζωή μου», τόνισε ο πολυετής νικητής του παγκόσμιου τίτλου βαρέων βαρών στη δεκαετία του 1980 και νεότερος πυγμάχος στην ιστορία που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο βαρέων βαρών, στη ηλικία 20 ετών, 4 μηνών και 22 ημερών.

Υπεύθυνος για την μεταμόρφωσή του, ο Βραζιλιάνος διάσημος προπονητής μικτών πολεμικών τεχνών, Ραφαέλ Κοντρέιρο: «Δεν είχε χτυπήσει με γάντια για σχεδόν δέκα χρόνια, αλλά είδα έναν άντρα με την ίδια ταχύτητα και δύναμη με έναν 21 ή 22 ετών», είπε χαρακτηριστικά ο Κοντρέιρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: