ΜΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΓΚΕΣ! “Οι Ρώσοι πιστοί θλίβονται με την απόφαση της Τουρκίας”

Κοινοποίηση:
dp_agia_sofia

Μετά την απόφαση για την αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε εκφράσει την λύπη της που δεν εισακούστηκαν τα λόγια του Πατριάρχη Κυρίλλου.

Οι Ρώσοι ορθόδοξοι πιστοί θλίβονται με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, δήλωσε ο εφημέριος της εκκλησίας του Αγίου Σεραφείμ στο Σι Κλιφ της Νέας Υόρκης.

«Πιστεύω ότι οι ορθόδοξοι σε όλο τον κόσμο θλίβονται με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί» δήλωσε ο πατέρας Σεραφείμ, προσθέτοντας ότι εκφράζει  προσωπική άποψη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά την απόφαση για την αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχολίασε την απόφαση της Τουρκίας εκφράζοντας την λύπη της που δεν εισακούστηκαν τα λόγια του πατριάρχη Κυρίλλου.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος είχε προ ημερών κάνει έκκληση να μην προχωρήσει η Άγκυρα στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η απειλή για την Αγία Σοφία είναι απειλή για ολόκληρο τον χριστιανικό πολιτισμό, και συνεπώς την πνευματικότητα και την ιστορία μας».

Σημειώνεται ότι, παρά τις εκκλήσεις την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ακυρώνοντας το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ από το 1934, στο οποίο το μνημείο χαρακτηριζόταν ως μουσείο, πράξη που επιβεβαίωσε με προεδρικό διάταγμα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.