ΜΕΤΑΞΥ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ! ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
slovak_pm_782

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, παραμένει στο χειρουργείο όπου υποβάλλεται σε επέμβαση και η κατάστασή του είναι «εξαιρετικά σοβαρή», δήλωσε λίγο μετά τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) σε δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Κάλινακ.

Ο υπουργός δήλωσε πως ότι οι γιατροί δίνουν «μάχη για τη ζωή» του Φίτσο, ο οποίος υπέστη «πολλαπλούς τραυματισμούς μετά από αρκετούς πυροβολισμούς». Η υγεία του Φίτσο «είναι σοβαρή, η κατάστασή του είναι άσχημη», είπε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η χειρουργική επέμβαση συνεχίζεται εδώ και τρεισήμισι ώρες και ότι περισσότερες ιατρικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες αργότερα.

Οι Αρχές θεωρούν ότι ο ένοπλος που πυροβόλησε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, τον Ρόμπερτ Φίτσο είχε πολιτικά κίνητρα, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Ματούς Σουτάι Έστοκ.

Τα πρώτα λόγια του δράστη
Σε διαφωνία με τις πολιτικές της κυβέρνησης του Ρόμπερτ Φίτσο απέδωσε ο άνδρας που τον πυροβόλησε, την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας.

Σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται ο συλληφθείς να δίνει μια σύντομη εξήγηση όταν τον ρωτούν: «Το έκανα γιατί διαφωνούσα με τις πολιτικές της κυβέρνησης», λέει.

Ο 71χρονος βρίσκεται στον διάδρομο ενός κτηρίου, πιθανώς αστυνομικού τμήματος, και φαίνεται να έχει δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη.

Στην επίσημη σελίδα του Σλοβάκου πρωθυπουργού αναφέρεται ότι ο Φίτσο δέχθηκε «πολλές σφαίρες» από έναν άνδρα σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, το μεσημέρι καθώς έβγαινε από ένα κτήριο έπειτα από συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο Φίτσο μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα, καθώς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας θα διαρκούσε περισσότερο με δεδομένη την άμεση περίθαλψη που χρειαζόταν.

Μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είπε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα και ότι οι ζωτικές του λειτουργίες είχαν σταθεροποιηθεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response