ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Ο κορωνοϊός “θερίζει” αλλά τα πάντα είναι ανοικτά! Δεν πήγαν τα παιδιά σχολείο λόγω covid-19

Κοινοποίηση:
dimotiko-mesollogi

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Μεσολόγγι για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19.

Κι αυτό διότι σήμερα πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων με “δια ζώσης” διδασκαλία η προσέλευση των μαθητών ήταν μειωμένη έως και μηδενική.

Χαρακτηριστικά, στο 6ο δημοτικό σχολείο Μεσολογγίου δεν προσήλθε κανείς μαθητής λόγω του ότι στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν καταγραφεί δεκάδες ενεργά κρούσματα της νόσου και δικαιολογημένα υπάρχει φόβος.

Ανάλογες εικόνες ήταν και στα υπόλοιπα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στα γυμνάσια και λύκεια όπου η προσέλευση των μαθητών ήταν λίγο μεγαλύτερη.

Μάλιστα, ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου με σημερινή του δήλωση απευθύνει έκκληση για λήψη περιοριστικών μέτρων και ειδικά στα σχολεία.

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος τονίζει:

“Από την θεσμική θέση που κατέχω καθώς και από αυτή του Δημοτικού συμβούλου αλλά και του γονέα μικρού παιδιού, δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από σήμερα 11/05/2021, χωρίς να λαμβάνονται στοιχειωδώς υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και η ταχύτατη εξάπλωση της διασποράς στην κοινότητα της πανδημίας COVID-19 είναι επικώς απαράδεκτη και εγκληματική!

Σήμερα λοιπόν το Νοσοκομείο μας ξεπερνώντας τον εαυτό του και τις δυνάμεις που διαθέτει νοσηλεύει πλέον είκοσι εννέα (29) συμπολίτες μας, ασθενείς με COVID-19 και αναμένονται μέχρι το μεσημέρι δεκάδες θετικά κρούσματα!

Καλώ τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου – που πιθανότατα δεν το έχει πράξει – να αποστείλει ΑΜΕΣΑ εισήγηση – αποστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς για κλείσιμο όλων των σχολείων. Καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί Υγείας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας σήμερα να εκδώσουν τη σχετική  Κ.Υ.Α.

Τέλος καλώ τους γονείς με πλήρη ευθύνη όλων όσων δηλώνω να μην στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία. Εγώ πάντων δεν πρόκειται να το πράξω!

Υ.Γ. Στη διάθεση όλων των Πολιτικών, Δημοτικών, Περιφερειακών αρχών ακόμη και της εισαγγελίας”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. -Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΑΡΑΓΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΑΙΟΙ;) ΕΧΕΙ 34,416 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 04/05 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΚΟΒΙΝΤ ΗΤΑΝ 29. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΕΣΑΣ.
    -ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ.
    -ΣΕ ΡΑΠΙΝΤ ΤΕΣΤ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ.
    -ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΤΙ ΣΑΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΚΟΒΙΝΤ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΣΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ, Η ΑΥΠΝΙΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΖΑΛΙΖΩ ΑΛΛΟ ΑΦΟΥ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΑΣ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ ΜΕ ΦΤΕΡΑ

Comments are closed.