ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ. ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΓΡΙΠΗ. ΧΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΝΩ ΦΑΡΜΑΚΑ..”ΓΙΟΚ”. Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΙΩΣΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ

Κοινοποίηση:
92a080ce-a9cb-443a-94df-39fc02cd51fa

Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε την έκθεσή του για την τελευταία εβδομάδα, σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση ενώ καταγράφηκε ένα νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, που αφορούσε νοσηλευόμενο σε ΜΕΘ. Σημειώνεται πως η αύξηση αφορούσε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Επίσης, σχετικά με τον κορωνοϊό, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε τρεις από τις οχτώ περιοχές που ελέγχθηκαν ενώ καταγράφηκαν 141 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Στην παρούσα έκθεση, γίνεται ανασκόπηση των διαθέσιμων επιδημιολογικών δεδομένων των συστημάτων επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARSCoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV) στη χώρα μας για την εβδομάδα 52/2022 (26 Δεκεμβρίου–01 Ιανουαρίου 2023). Συνοπτικά:

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου)

– καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα

– η αύξηση αφορούσε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες

– σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ο αριθμός γριπωδών συνδρομών ανά 1.000 επισκέψεις ξεπέρασε τον αντίστοιχο αριθμό για την περίοδο 2019-2020 (προ πανδημίας)

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

– ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα

– ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας 52/2022 είναι 119

– καταγράφηκαν 141 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη (εύρος 2-102)

– η υπο-παραλλαγή ΒΑ.5 εξακολουθεί να είναι η συχνότερη υπο-παραλλαγή της Όμικρον στη χώρα μας

– η ποσοστιαία αναλογία της υπο-παραλλαγής BQ.1.1 παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τις υπόλοιπες υπο-παραλλαγές του στελέχους ΒΑ.5

– μεταξύ των στελεχών BA.2, η συχνότερα αναγνωριζόμενη υπο-παραλλαγή είναι η BA.2.75
– η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV2 σε 3 από τις 8 περιοχές που ελέγχθηκαν

Ιός της γρίπης

– η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση

– καταγράφηκε 1 νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, που αφορούσε νοσηλευόμενο σε ΜΕΘ και 3 νέοι θάνατοι την εβδομάδα 52/2022

– συνολικά από την εβδομάδα 40/2022 έως και την εβδομάδα 52/2022 νοσηλεύτηκαν 27 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 6 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη

– συνολικά από την εβδομάδα 40/2022 έως και την εβδομάδα 52/2022 ανιχνεύτηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς 186 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης, εκ των οποίων τα 184 (99%) ήταν στελέχη τύπου Α και τα 2 (1%) ήταν στελέχη τύπου Β

– από τα 184 στελέχη τύπου Α ,τα 180 (98%) ταξινομήθηκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 4 (2%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

– η θετικότητα παρουσιάζει ελαφρά μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε δείγμα από μαζικές δειγματοληψίες στην κοινότητα (non-sentinel δείγματα)

Η μυστηριώδης ίωση που χτύπησε τρία αδέλφια – Νοσηλεύονται σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα

Με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης (4/1) στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης το μόλις 45 ημερών αδελφάκι των δύο παιδιών ηλικίας 2 και 3 ετών της ίδιας οικογένειας που νοσηλεύονται για τον ίδιο λόγο ήδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το βρέφος μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, είναι σε καλή κατάσταση, παρακολουθείται στενά από τους παιδιάτρους και δείχνει να ανταποκρίνεται καλά στην αγωγή που του χορηγείται.

Η περιπέτεια για την οικογένεια ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (2/1) προς Τρίτη (3/1) όταν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μεταφέρθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο της Κοζάνης με τους παιδιάτρους να διαπιστώνουν ότι το 3 ετών αγόρι έπρεπε να διασωληνωθεί.

Επειδή, όμως, δεν υπήρχε κρεβάτι ΜΕΘ για παιδιά σε νοσοκομείο στην γειτονική Θεσσαλονίκη, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του παιδιού σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα που διαθέτει τέτοια μονάδα.

Η δύο ετών αδερφή του αγοριού μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να της χορηγούν φαρμακευτική αγωγή και να κρίνουν ότι δεν χρειάζεται διασωλήνωση για την αναπνευστική δυσχέρεια που αντιμετώπιζε.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το κορίτσι παρουσιάζει υψηλό κορεσμό οξυγόνου σε ποσοστό 98%, ενώ αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ για κορωνοϊό και γρίπη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Μπράβο ρε φίλε έτσι είναι κάνεις συνεχώς από τα καλύτερα σχόλια πάντα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ

  2. καταρα στον πλευρη και ολο το κονκλαβιο των ειδικων ειται γιατροι ειται υπουργοι που κατεστρεψαν τον κοσμακη με την επιμονη τους στα εμβολια

  3. Πάντως στο διαδίκτυο λένε πως στο πρώτο άκουσμα για μάσκες εμβόλια κτλ δεν χρειάζεται να γίνει ούτε συγκέντρωση ούτε τίποτα αλλά όπως λένε, δολιοφθορες και σαμποτάζ στις υπηρεσιες και στις δομές του κράτους έστω και ο καθένας μόνος του. Ζημιές παντού κτλ.

  4. ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ LOCKDOWN…ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑΝ “ΨΕΚΕΣ” ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ…ΤΩΡΑ ΟΙ ΨΕΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ…ΕΣΕΙΣ ΓΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΤΕ? Α ΞΕΡΩ ΤΑ ΑΒΟΥΛΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ ΓΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ

  5. Μα καλά πότε άλλοτε ιός αναπνευστικός,κορωνοιός στην προκείμενη περίπτωση, είχε τόσες πολλές μεταλλάξεις(παραλλαγές όπως τις λένε), ή πότε άλλοτε άλλοι αναπνευστικοί ιοί, όπως γρίππης κλπ είχαν τέτοια έξαρση όπως τώρα??!!!!!! Μα φυσικά η απάντηση είναι ότι ο κορωνοιός είναι ένας…ιδιαίτερος ιός ώς πρός τις δράσεις του, αφού είναι κατασκευασμένος-τροποποιημένος από ανθρώπινα χέρια, και ότι οι μεταλλάξεις είναι πολλές και συνεχείς επειδή γενικεύτηκαν τα καταστροφικά ψευτοεμβόλια, και απορρυθμίστηκε πλήρως το ανοσοποιητικό μας από την δράση των ”εμβολίων”, από τα καταστροφικά λοκντάουν, από την πολύωρη μακροχρόνια χρήση της μάσκας, ο δε ιός της γρίππης πάντα υπήρχε εποχιακά, αλλά η κάθε έτος γενίκευση των αντιγριππικών εμβολίων έχει παίξει επόσης αρνητικό ρόλο σ αυτό!!!

  6. Μάλλον είναι η συνέχεια του “πειράματος “…

  7. Ο Covid-19 στα σίγουρα είναι ανθρώπινη δημιουργία και υπάρxει θέλουμε δεν θέλουμε.Τον κατασκεύασαν έτσι ώστε να υπάρξει ένωση και με την κλασική εποxική γρίπη.Στην συνέxεια πέρασαν σε απαγόρευση αντιβιωσεων xωρίς έγκριση γιατρού αλλά από την άλλη τους ίδιους τους γιατρούς τους λέγανε μην δίνετε αντιβιώσεις.Εξαφάνισαν τα φάρμακα και το ρίxνουν στα γενόσημα που θα είναι κατασκευασμένα έτσι για να στέλνουν τον κόσμο και φυσικά θα ψήνεται από πυρετό ο πολίτης και δεν θα υπάρχει καν Depon.Και όλα αυτά σε ένα κράτος που εσκεμμένα κατέστρεψαν την νοσοκομειακή περίθαλψη.Ο Έλληνας δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ιός είναι εδώ και γίνεται στα Club xαμός και από εδώ και από εκεί πιστεύοντας ότι τελείωσαν όλα.Τους αφήνουν οι 300 εσκεμμένα για τα xειρότερα.Τα σκέφτηκαν όλα με κάθε λεπτομέρεια διότι η καραντίνα βοηθάει σαφώς στην μείωση ενός ιού διότι δεν υπάρxει συνωστισμός αλλά καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα γιατί υπάρχει έλλειψη του αέρα της φύσης της ίδιας πηγής για επιβίωση που έχουν ήδη καταστρέψει με πυρκαγιές με αεροψεκασμούς κ.α Δημιούργησαν απλά τα μονοκλωνικά τα οποία θα διαθέτονται μόνο για αυτούς.

    1. Οτιδήποτε βιολογικό στον πλανήτη των ραγιάδων προσβάλλετε από ασθένειες και πρέπει να ψεκαστεί αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει. Τα πάντα πρέπει να είναι μεταλλαγμένα ώστε να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με όντα από άλλους πλανήτες.

Comments are closed.