ΜΑΓΚΑΣ- Εκκλησία αντίγραφο της “Αγιά Σοφιάς” θα ανεγείρει ο Άσαντ στην Συρία…

Κοινοποίηση:
51078423_303

Η μετατροπή του ορθοδόξου καθεδρικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί από την Τουρκία του Ερντογάν, δίνει, από ότι φαίνεται, την αφορμή για αντίρροπες επικοινωνιακές και συμβολικές κινήσεις από τους αντιπάλους του. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα ειδήσεων Middle East Monitor, η συριακή κυβέρνηση αποφάσισε την οικοδόμηση ενός υπό κλίμακα αντιγράφου της Αγίας Σοφίας στην πόλη Al-Suqaylabiyah (ελληνική Σελευκόβηλος), η οποία κατοικείται κατά πλειοψηφία από ελληνορθοδόξους (Rum-Ρωμιούς).

Την ιδέα για το εγχείρημα προώθησε ο Nabeul Al-Abdullah, επικεφαλής ασαντικής παραστρατιωτικής ομάδας στην περιοχή. Την έγκριση του έδωσε και ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος της Χάμα, Nicolos Baalbaki. Στην κατασκευή θα συμμετάσχουν μονάδες του ρωσικού μηχανικού. Ο βουλευτής της Ρωσικής Δούμα Vitaly Milonov δήλωσε πως οικοδόμηση της νέας Αγίας Σοφίας στη Συρία αρμόζει ιδιαίτερα καθώς το καθεστώς Άσαντ είναι θρησκευτικά ανεκτικό και δημιουργεί περιβάλλον για διαθρησκειακό διάλογο, αντίθετα με την Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Σσσστ… μην ενοχλείτε την ελληνική (?) κυβέρνηση…
    Αυτή έχει πολύ δουλειά… χτίζει τζαμιά σε Βοτανικό και όχι μονο…
    αυτή κι αν είναι (κουραδο)μαγκιά…

  2. Η Ελληνικη κυβερνηση ποτε εχει σκοπο να αποκαταστησει τις δηπλωματικες σχεσεις με την Συρια;;;;;; Τι περιμενετε ρε ξευτιλες;;;;;;; Μην σας μαλωσει ο Αμερικανος η η παλιοπροβατινα του Βερολινου;;;;;;; Ξενοδουλοι, φοβικοι, καραγκιοζηδες αποκαταστηστε γρηγορα τις σχεσεις με την Συρια, εχθρου του Ερντογαν!!!!!! Αυτο ειναι το συμφερον της χωρας!!!!!!! Καποιοι ξενοι, αν δεν θελουν τον Ασαντ, ας πιουν ξυδι!!!!!!!!

  3. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ!! ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ !!ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ!!!! ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ !!!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ!!!!!

Comments are closed.