Λουτράκι: Σε ύφεση η τεράστια πυρκαγιά – Έγιναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
cl-415_fire

Σαφώς βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι, με τη φωτιά να βαίνει προς ύφεση. Για ένα ακόμη βράδυ επικράτησε η αγωνία μήπως αναζοπυρωθεί η τεράστια πυρκαγιά που μαινόταν επί 48 ώρες.
Δεν υπάρχει επί της ουσίας φλόγα, αλλά πολλές εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν, πλέν ένα ελικόπτερο, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων.

Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη στην περιοχή, καθώς οι τεράστιες φλόγες έκαναν την εικόνα απόκοσμη και οι πυκνοί καπνοί δυσκόλευαν την κατάσταση

H φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφίου της πόλης.

Λίγο αργότερα εκκενώθηκαν προληπτικά όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ανάμεσά τους, το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: