Λουκέτο στο εργοστάσιο της ΕΑΣ;

Κοινοποίηση:
ΕΑΣ

Την καταγγελία ότι δρομολογείται το κλείσιμο του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο, την ώρα που το Υπουργείο απουσιάζει, έκανε το Σωματείο των Εργαζομένων στα ΕΑΣ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μπορεί στη γενική συνέλευση μετόχων στα ΕΑΣ η διοίκηση να εισηγήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 17.500.000, τα 8.000.000 εκ των οποίων αφορούσαν την οικοδόμηση κτιρίου στο Αίγιο σε αντικατάσταση του παλαιού, ωστόσο, σύμφωνα με το σωματείο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών απέρριψε το αίτημα για το Αίγιο, «βάζοντας έτσι λουκέτο και στην παραγωγή όπλων».

Αναλυτικά:

Μετά την άρνηση της χρηματοδότησης του καινούργιου κτηρίου της ΕΒΟ στο Αίγιο από το Υπουργείο Οικονομικών, ουσιαστικά χάσαμε το τελευταίο μεγάλο εργοστάσιο της πόλης.

Παρά τις προσπάθειές μας και ιδιαίτερα την ύστατη, για να στηρίξουν οι τοπικοί Βουλευτές το αίτημα χρηματοδότησης, λάβαμε στήριξη παρόμοια με αυτή της παραμονής του ΤΕΙ.

Είναι όμως τουλάχιστον ντροπή να βγαίνει ο Υφυπουργός και να τάζει ραδιοφωνικά παραγγελίες σε ένα κλειστό εργοστάσιο. Ποιες είναι οι μεγάλες παραγγελίες που λέτε κύριε Υφυπουργέ; Τα 1000 MINIMI και η τροποποίηση μερικών πολυβόλων του Στρατού από βιδωτά, σε Ταχείας Αλλαγής Κάννης που μπορούν να παραχθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο; Που είναι το εθνικό τυφέκιο και γιατί ο Στρατός αναβαθμίζει το G3 με ανομοιόμορφα υλικά του εμπορίου; Γιατί δεν επιλέγει ο Στρατός την αναβάθμιση των ΕΑΣ που μετέτρεψαν το G3 σε ένα σύγχρονο φορητό όπλο;

Η δικαιολογία του Υπουργείου Οικονομικών ότι χρειάζεται παραγγελία για να δοθούν τα χρήματα για το νέο κτήριο, μας εξοργίζει όλους. Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι και ο ιδιοκτήτης και ο πελάτης των ΕΑΣ.

Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε!

Επιτέλους μια φορά σύσσωμοι οι Βουλευτές του Νομού σηκώστε τα μανίκια κι ελάτε να σώσουμε το Εργοστάσιο. Συμπαραταχτείτε με τους Εργαζόμενους για να βρεθεί λύση.

Η λύση για τα ΕΑΣ χρειάζεται πολιτική βούληση, αυτή που δεν υπήρχε το 2005 με κυβέρνηση Καραμανλή, όταν κόπηκε το 5,56. Αυτή που δεν υπήρχε το 2018 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν αξιολογήθηκε καν η αναβάθμιση του G3. Αυτή που δεν υπάρχει σήμερα με κυβέρνηση της Ν.Δ. για το εθνικό τυφέκιο. Χρειάζεται πολιτική βούληση σαν αυτή που έδειξε το Υπουργείο Άμυνας το 2014, όταν έδωσε την παραγγελία των MINIMI και κράτησε ζωντανό μέχρι σήμερα το Εργοστάσιο.

Με το κλείσιμο του Εργοστασίου του Αιγίου λόγω της μη έγκρισης χρηματοδότησης για το κτηριακό από τη μια και από την άλλη το κλείσιμο του Εργοστασίου του Υμηττού λόγω της μετεγκατάστασης του χωρίς σχεδιασμό, δεν μπορεί να υπάρξει Αμυντική Βιομηχανία.

Ας τελειώνουμε με τα προεκλογικά πυροτεχνήματα. Είναι ώρα για δουλειά.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου συμπαρατάσσεται για μια ακόμα φορά με το Σωματείο Εργαζομένων των ΕΑΣ – ΑΙΓΙΟΥ και θα συνεχίσει τον κοινό αγώνα μέχρι την επανέναρξη της παραγωγικής διαδικασίας του Εργοστασίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Άμεσα νέα Συνέλευση των Μετόχων και έγκριση της χρηματοδότησης του νέου κτηρίου
Άμεση ανάθεση των 1000 MINIMI και της τροποποίησης των πολυβόλων ΤΑΚ
Επιλογή της αναβάθμισης των G3 του Ε.Σ. από τα ΕΑΣ
Εκκίνηση της διαδικασίας επιλογής εθνικού τυφεκίου που θα παραχθεί στο Αίγιο
Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και επανέναρξη της παραγωγικής διαδικασίας
Για το Δ.Σ.

Του Ε.Κ. Αιγίου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΑΡΑΠΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΛΑ ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ!

  2. Τώρα θυμηθήκατε να δουλέψετε, κοντά στην σύνταξη; Δεν ξέρατε πως εάν δεν υπήρχε παραγωγή πως κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό; Πως θα ανταγωνιστείτε τους ξένους όταν δεν έχετε παράγει τίποτα το σοβαρό εδώ και δεκαετίες κι εμείς πληρώνουμε έξοδα για τους μισθούς σας;

  3. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΒΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΒΡΑΙΚΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΑΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΜΑΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ…..

  4. “” Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε! “” J A M A I S!!!

  5. Η μεγαλύτερη ευθύνη για την παρακμή των ΕΑΣ βαραίνει τους συνδικαλιστές. Έχει γεμίσει “προστάτες” ο Υμηττός, το Λαύριο και η Μάνδρα που το μόνο που “προστατεύουν” είναι το δικαίωμα στη τεμπελιά τους και σε δήθεν αγώνες. Κανονικοί νταβατζήδες κανονίζουν και ποιοι θα προσληφθούν και σε ποια πόστα θα πάνε.

Comments are closed.