Λοιμοξιωλόγος χτυπάει καμπανάκι για τις υφασμάτινες μάσκες

Κοινοποίηση:
1

Πολλούς κινδύνους κρύβουν οι υφασμάτινες μάσκες που επιλέγουν αρκετοί, καθώς δεν μπορούν να βρουν τις κλασσικές χειρουργικές.


Εδώ και αρκετές μέρες, στην αγορά υπάρχει έλλειψη στις κανονικές χειρουργικές μάσκες, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να καταφεύγουν στις υφασμάτινες που κυκλοφορούν στην αγορά για να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη επιλογή κρύβει πολλούς κινδύνους, όπως επισήμανε η Βησσαρία Σακκά που χτύπησε το… καμπανάκι του κινδύνου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η λοιμωξιολόγος και επιμελήτρια του «Ερυθρού Σταυρού» επεσήμανε πως όχι μόνο δεν προστατεύουν από τον Covid-19, αλλά μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά.
«Οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν μόνο τον ασθενή, όταν δηλαδή βήχει να μην μεταφέρει τα σταγονίδιά του.

Τους υπόλοιπους δεν τους προστατεύουν και ίσα ίσα από τους υδρατμούς που έχουμε στην αναπνοή μας, πολύ γρήγορα υγραίνονται και σίγουρα κολλάνε και περισσότερα μικρόβια», είπε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΑΣ ΦΟΡΑΓΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ, ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΕΙΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΝΟΣΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ

  2. Οι υφασματινες οταν της φερνουμε σπιτι της πλενουμε με ζεστο νερακι της κρεμαμε να στεγνωσουν και της σιδερωνουμε χωρις ατμο και αποστειρωνονται, δεν περνανε μεσα απο το υφασμα εκτος αμα βαλεις το χερι σου και μετα ακουμπησεις το προσωπο σου.

    Εδω στα ταμεια super market δεν φορανε μασκα και φορανε γαντια που μαζευουν τα μικροβια και τα δινουν στο χερι μας.

  3. Κρίμα και όλες οι ραφτρες έτριβαν τα χέρια τους αφού τις πωλουσαν 3€ την μια!!!! Φρένο λοιπόν στους ανεγκεφαλισμους διαφόρων ανευθυνων που πασάρουν ότι θέλουν από τα ρεταλια των αποθηκών τους που κάνουν πάρτυ οι ποντικοί!!! Πανούκλα και χολέρα σε συνδιασμο με κορονοΐο =🌡️🌡️🌡️🌡️☠️☠️☠️💀💀💀. ⚰️⚰️⚰️⚰️⚰️🕯️🕯️🕯️🕯️. 🧤🧤🛀🛀🛀Καθαριότητα λοιπόν, καλή, όχι πάνω πανω, καθαρά σκεύη, σπίτια, και ατομική υγιεινή. ΑΑΑΑ & ΚΑΛΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ🌬️🌬️🌬️🌬️των 🏬. Καλή πασχάλια να έχουμε όλοι ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ. και Καλή Ανάσταση για όλους μας, ψυχική, σωματική, ατομική, οικογενειακή, κοινωνική με μεγάλη ΠΊΣΤΗ όπου πιστεύει ο κάθε ένας μας!!!! 🙏🙏🙏🙏Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας δώσει συγχωρήση από τις πολυάριθμες ανωμιες μας. 🇬🇷Και πολλά φρούτα…
    🍊🍋🍊🍋🍊🍋🍊🍋🍏🍎🍎🍏🍏🥝🥝🥝🥕🥕🥕🌶️🌶️🌶️🥒🍅🍅🥦🥦🥦🥑🍌🍌

Comments are closed.