Ληστεία στη Μητροπόλεως: Τι έκανε ο δράστης την ώρα της σύλληψης – Ήταν οπλισμένος σαν αστακός

Κοινοποίηση:
αστυνομια

Για περισσότερες από 15 ημέρες κυκλοφορούσε σε όλο το λεκανοπέδιο «αρματωμένος» με καλάζνικοφ που είχε «κουμπωμένο» γεμιστήρα. Μετακινούνταν με ταξί, κοιμόταν σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής και είχε στο πλευρό του μια 35χρονη γυναίκα η οποία δεν γνώριζε την ταυτότητα του.

Ο 33χρονος αντιεξουσιαστής, ήταν για τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής ένας απο τους πιο επικίνδυνους καταζητούμενους που αν έπεφτε σε μπλόκο αστυνομικών θεωρείτο βέβαιο, οτι θα πάταγε τη σκανδάλη.

Απο τις 2 Αυγούστου που κυκλοφορούσε ελεύθερος μετά την άδεια που πήρε απο τις φυλακές Λάρισας και την κοπάνησε, περιφερόταν από τη μια άκρη της Αττικής στην άλλη και συγκεκριμένα απο το κέντρο μέχρι τον Κορυδαλλό, τον Πειραιά, το Παγκράτι, χωρίς ομως να συναντά ανθρώπους και πραγματοποιούσε ληστρικές επιδρομές σε τράπεζες. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν γίνει τις τελευταίες ημέρες η σκιά του και χθες το μεσημέρι αποφάσισαν να τον συλλάβουν στη μέση της λεωφορου Κατεχάκη. Είχε μόλις κατέβει από ταξί, κουβαλώντας το καλάζνικοφ και δυο πιστόλια μαζί του και οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ εκτιμούν οτι πιθανότατα ετοίμαζε ληστρικη επιδρομή.

Ο ίδιος στο τετ α τετ που είχε με τους διώκτες του, δεν θέλησε να πει το παραμικρό. Ψέλλισε μόνο ότι ήθελε να αλλάξει τον κόσμο γι’ αυτό και τα έκανε όλα αυτά, χωρίς ομως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον δεύτερο ληστή.

Πλέον οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα απο τη βαλλιστική στο καλάζνικοφ και τα δύο πιστόλια για να δουν αν και σε ποιες ενέργειες έχουν χρησιμοποιηθεί ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται και στον συνεργό του με τον οποίο μετά τη ληστεία στη Μητροπόλεως δεν φέρεται να είχαν επαφές.

Στις 14 Σεπτεμβρίου είχε γίνει η ληστεία

Υπενθυμίζεται πως η ληστεία είχε γίνει το μεσημέρι της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου, σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως 53, με τους δράστες να φέρουν βαρύ οπλισμό.

Το ντουέτο των δραστών είχε αρπάξει άγνωστο χρηματικό ποσό και είχε χαθεί στα στενά της περιοχής.

Από την πρώτη στιγμή, οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρώνονταν σε άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με τις αρχικές εκτιμήσεις να αναφέρουν πως τουλάχιστον ο ένας εκ των ληστών είναι αντιεξουσιαστής με ποινικό μητρώο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response