Ληστές έκλεψαν το πιο ακριβό SUV σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα: Δε χρειάστηκε να αγγίξουν το αυτοκίνητο [BINTEO]

Κοινοποίηση:
AVFASC

Κλέφτες «παρουσίασαν» μια εξελιγμένη μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων που απαιτεί κάτι περισσότερο από μια κεραία καλωδίου. Ένα συγκλονιστικό βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που δύο άτομα έκλεψαν αβίαστα μια Rolls-Royce Cullinan αξίας 400.000 ευρώ σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε μέσα στη νύχτα, δείχνει τον έναν κλέφτη να κρατάει μια συρμάτινη κεραία για να υποκλέψει το σήμα από το κλειδί εισόδου χωρίς κλειδί του αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν μέσα στο σπίτι του ιδιοκτήτη. Ο δεύτερος κλέφτης στέκεται σε ετοιμότητα με έναν πομπό που λαμβάνει το κλωνοποιημένο σήμα, επιτρέποντάς τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο ακριβότερο SUV του κόσμου χωρίς να σπάσουν ούτε ένα παράθυρο.

Μόλις εξασφαλίστηκε το σήμα, ο δεύτερος άνδρας άνοιξε τη μαύρη Rolls-Royce, την έβαλε μπροστά και έφυγε, και όλα αυτά χωρίς να ενεργοποιήσει συναγερμό ή να τραβήξει την προσοχή. Αυτή η μέθοδος εκμεταλλεύεται ένα τρωτό σημείο στο σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί των σύγχρονων οχημάτων. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για λόγους ευκολίας, τα μπρελόκ εκπέμπουν ένα σήμα που το αυτοκίνητο ανιχνεύει όταν πλησιάζει ο ιδιοκτήτης, ξεκλειδώνει και επιτρέπει την εκκίνηση του κινητήρα. Ωστόσο, όπως έδειξε αυτή η θρασύτατη ληστεία, παρέχει επίσης μια πιθανή κερκόπορτα για έμπειρους εγκληματίες.

Το περιστατικό σήμανε συναγερμό σχετικά με την ασφάλεια των συστημάτων αυτοκινήτων χωρίς κλειδί. Η ευκολία με την οποία οι κλέφτες πραγματοποίησαν την κλοπή υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για βελτιωμένα μέτρα προστασίας κατά της ηλεκτρονικής κλοπής αυτοκινήτων.

@thesun High-tech thieves steal the world’s most expensive SUV in 30 seconds by using an aerial to clone the key signal : East News #fyp #rollsroyce #shocking #viral #news #foryoupage ♬ original sound – The Sun

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: