Λεφτά…γιοκ; «Δεν έχουμε δημοσιονομικά περιθώρια», λέει η κυβέρνηση

Κοινοποίηση:
ΛΕΦΤΑ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είχαν καλλιεργηθεί προσδοκίες για έκτακτο επίδομα, ωστόσο από το Μαξίμου είναι κατηγορηματικοί.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ερωτήθηκε αν θα υπάρξει έκτακτο επίδομα για τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας (π.χ. χαμηλοσυνταξιούχοι) το Πάσχα, απαντώντας ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει μια τέτοια συζήτηση.

Ο Υφυπουργός φάνηκε να είναι αρκετά προβληματισμένος με τις συζητήσεις για νέες «παροχολογίες» που έχει ξεκινήσει πολύ πρόωρα κατά τον ίδιο.

Στην εξίσωση μπήκαν και οι αγρότες, που ζητούν οικονομική βοήθεια από το ελληνικό κράτος:

«Είναι νωρίς για να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιο περιθώριο. Αυτή τη στιγμή τα έσοδα αποδίδουν ελάχιστα καλύτερα από το προβλεπόμενο. Θα το δούμε. Θέλει υπομονή.

Για να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα θα πρέπει να δούμε τα αποτελέσματα τουλάχιστον για 3 μήνες.

Στην παρούσα φάση, πιστεύω ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα αν σχεδιάσουμε έκτακτο επίδομα για το Πάσχα. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή. Ο Φεβρουάριος είναι ένας παράξενος μήνας.

Έχουμε εξαντλήσει ως τώρα τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν. Πρέπει να περιμένουμε πως θα εξελιχθεί ο προϋπολογισμός και πρέπει να επιμείνουμε στους κανόνες της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Στους αγρότες δόθηκαν αυτά που δόθηκαν, μακάρι να μας εκπλήξει ο προϋπολογισμός όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε ακριβώς εκεί που περιμέναμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Για 200 ευρο χαχαχα που καταντησαμε…..δεν υπαρχουνε δημοσιονομικα περιθωρια χαχαχαχα.
    Καποτε κατηγορουσανε τον συριζα που εδινε 400 ευρο….τωρα η ΝΔ δινει 200 ευρο και
    κανενας δεν λεει τιποτα.

  2. Μόνο για πετσαλιστες και Ουκρανία εχουμε
    Φτύδστε ελεύθερα

Comments are closed.