Λευτέρης Πετρούνιας: «Κατέθεσα την ψυχή μου για την πρόκριση»

Κοινοποίηση:
πετρουνιας

Με την Ολυμπιακή πρόκριση στις… αποσκευές του επέστρεψε σήμερα στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «άρχοντας των κρίκων» επέστρεψε από την Ντόχα, όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά και τους 15.500 βαθμούς που συγκέντρωσε, τύπωσε εισιτήριο για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που θα φιλοξενηθεί στο Τόκιο.

«Ευχαριστώ πρώτα από όλα την ομάδα που είχα μαζί μου, τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύουμε για αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν Γολγοθάς αρκετών χρόνων. Το 2009 πήρα το πρώτο μου μετάλλιο στο Καταρ, τώρα τελειώνει αυτός ο Γολγοθάς με μια πανηγυρική πρόκριση. Κατέθεσα την ψυχή μου για να έρθει», είπε κατά την άφιξη του ο Πετρούνιας αναφερόμενος στην πρόκριση στο Τόκιο και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για το τι είναι πιο δύσκολο η πρόκριση ή ένα μετάλλιο στο Τόκιο: «Αυτή η πρόκριση ήταν πιο δύσκολη. Το σκορ που χρειαζόμουν είναι από μόνο του χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, πιθανότατα. Κατάφερα να πάρω ακόμα παραπάνω. Η πίεση που υπήρχε ήταν στα όρια. Δεν ήταν για καρδιακούς».

Για το γεγονός ότι δε φάνηκε να έχει πίεση, είπε: «Το μόνο λάθος που παρατήρησα στον προκριματικό ήταν ότι είχα ανεβασμένους παλμούς. Είχα στόχο να κατεβάσω τους παλμούς μου στον τελικό για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα. Για αυτό φαινόμουν ήρεμος».

Όσο για το μυστικό του να διατηρεί αυτή την ψυχραιμία: «Δεν υπάρχει μυστικό. Σε ό,τι κι αν κάνεις στη ζωή σου να προσπαθείς να το κάνεις καλά, να το πιστεύεις, να το θέλεις. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν μια τέτοια απόδειξη. Ρισκάραμε με το χειρουργείο, το ξέραμε ότι θα δυσκολέψει η πρόκριση. Πιστέψαμε πολύ και το καταφέραμε, έστω και το παρά πέντε».

Σε ερώτηση για το πού αφιερώνει την πρόκριση, απάντησε: «Στην οικογένειά μου, στον εαυτό μου για όλη την προσπάθεια που πέρασε».

Σχετικά με τις δηλώσεις του προπονητής του, Δημήτρη Ράπτη, ο οποίος ότι δεν υπάρχει ισάξιος αντίπαλός του, είπε: «Μετά από αυτή την πρόκριση νιώθω πιο ελαφρύς ψυχολογικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπω στο αεροπλάνο. Τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους».

Τέλος, μιλώντας για το κίνητρό του και το αν θα συνεχίσει, απάντησε: «Ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό αυτό κάνει. Προσπερνάει όλα τα εμπόδια. Ναι, θα συνεχίσω και μετά το Τόκιο»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: