Λεονταρισμοί από τον πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης: “Απειλή για την ασφάλειά μας οι ενέργειες της Ελλάδας”

Κοινοποίηση:
Μουσταφά Σεντόπ

Οι προκλήσεις δεν έχουν τέλος από την πλευρά της Άγκυρας. Πλέον, οι επιθέσεις κατά της Ελλάδας γίνονται σε καθημερινή βάση, με προκλητικές δηλώσεις και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, ο οποίος υποστήριξε πως οι ενέργειες της Αθήνας έχουν μετατραπεί σε «απειλή για την ασφάλεια» της Τουρκίας.

«Η ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας Ελλάδας, που πρόσφατα κλιμάκωσαν την ένταση στη Θάλασσα των Νησιών (σ.σ. Αιγαίο) και την Ανατολική Μεσόγειο, έχουν πλέον μετατραπεί σε απειλή για την ασφάλεια της χώρας μας», δήλωσε.

Υποστήριξε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Ελλάδα να συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά πολύ κοντά στις ακτές της. «Ως Τουρκία είμαστε υπέρ της διπλωματίας και της συνεργασίας. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω διαπραγμάτευσης. Η Ελλάδα από την άλλη προτιμά την πρόκληση αντί για καλή γειτονία και ειλικρινή διάλογο. Είναι απαράδεκτο να θέλει η Ελλάδα να μετατρέψει τη Θάλασσα των Νησιών σε ελληνική λίμνη», ισχυρίστηκε ο Σεντόπ.

Υποστήριξε δε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που κάνει παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας παρενοχλεί αεροσκάφη με συστήματα αεράμυνας Patriot και ρωσικής κατασκευής S-300.

«Από αυτή την άποψη, δεδομένου ότι είμαστε και μέλη του ΝΑΤΟ και γειτονικές χώρες, έχουμε δείξει τη γνώμη και την αποφασιστικότητά μας να λύσουμε αυτά τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά αν δεν γίνει αυτό, η Τουρκία έχει τη δύναμη να λύσει τα προβλήματα, τις προκλήσεις με κάθε μέσο», ανέφερε ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλή σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: