Λαμία: Το πόρισμα του Δήμου για το ατύχημα του 13χρονου στο σχολείο – “Δέχθηκε πίεση η κατασκευή” αναφέρουν

Κοινοποίηση:
33-1

Ο χώρος όπου τελέστηκε το ατύχημα δεν αφορά χώρο του κυρίως προαυλίου του σχολείου, αναφέρεται στο πόρισμα του δήμου για το ατύχημα του 13χρονου στη Λαμία.

Στο εν λόγω πόρισμα σημειώνεται σχετικά: «Πρόκειται για εξωτερικό χώρο που βρίσκεται σε μεγαλύτερο ύψος 3,00 μ. περίπου σε σχέση με το κυρίως προαύλιο του σχολείου και είναι περιφραγμένος με μεταλλικά πλαίσια με πλέγμα που έχουν ύψους περί το 1,50 μ. Ο χώρος εσωτερικά και γύρω από την περίφραξη είναι φυτεμένος σε απόσταση 2,00 μέτρων περίπου και προκειμένου να μπορέσει να πλησιάσει κάποιος το σημείο αυτό θα πρέπει να ανέβει δύο βαθμίδες μεγάλες ύψους περίπου 80 εκατοστών».

«Από την περίφραξη αποκολλήθηκε το εσωτερικό-κεντρικό πλέγμα ενός τμήματος, που στηρίζεται σε πλαίσιο σιδερογωνιάς. Η μεταλλική κατασκευή στο σύνολο της δεν παρουσιάζει κάποια φθορά παρά μόνο επιφανειακή οξείδωση, η οποία όμως δεν καθιστά την μεταλλική κατασκευή αποσαθρωμένη και μη λειτουργική» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

«Το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχτηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα να στραβώσει η σιδερογωνιά στο πάνω μέρος. Σημειώνουμε ότι στους ετήσιους τακτικούς ελέγχους της Υπηρεσίας μας ουδέποτε διαπιστώθηκε επικινδυνότητα στην περίφραξη του 3ου Γυμνασίου, αλλά ούτε έχουν υπάρξει και αιτήματα του σχολείου για τον έλεγχο της συγκεκριμένης περίφραξης» καταλήγει το πόρισμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: