Λίγο πριν «απασφαλίσει» ο Πούτιν για τον Ερντογάν – Όλα κρέμονται σε μια… κλωστή

Κοινοποίηση:
Russia President Vladimir Putin chairs a video meeting of the Pobeda (Victory) organising committee at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow on July 2, 2020, as he thanked Russians today after a nationwide vote approved controversial constitutional reforms that allow him to extend his rule until 2036. (Photo by Alexei Druzhinin / Sputnik / AFP)

Ο Πούτιν φέρεται σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς να είναι «πυρ και μανία» με τον Τούρκο ομόλογο του για το ύπουλο παιχνίδι που του έπαιξε κοντά στα σύνορα της χώρας του.

“Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στα πρόθυρα να διασχίσει την κόκκινη γραμμή του Πούτιν, καθώς η σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι διαφορετική από εκείνη στη Συρία και τη Λιβύη”, δήλωσε ο Κερίμ Χας, αναλυτής τουρκικών ζητημάτων σε ινστιτούτο με έδρα τη Μόσχα.

Ο Andrey Kortunov, γενικός διευθυντής του ρωσικού συμβουλίου διεθνών υποθέσεων, (ένα think tank που είναι συνδεδεμένο με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας), είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες ότι η σχέση μεταξύ του Ερντογάν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, αφού ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί να πέρασε τη κόκκινη γραμμή με την εμπλοκή του στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

“Αν δεν πέρασε την κόκκινη γραμμή ακόμη ο Ερντογάν, τότε ευρίσκεται ένα μόνο βήμα από το να το κάνει και ο Πούτιν είναι πυρ και μανία για αυτό”, δήλωσε ο Χας.

Η σχέση μεταξύ των δύο ηγετών ήταν ήδη τεταμένη πριν ξεκινήσουν οι μάχες γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις 27 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε ο ίδιος.

Η Ρωσία και η Τουρκία μπορεί να κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σχέση που ήταν αμοιβαία επωφελής, αλλά αυτή διαλύεται σιγά-σιγά λόγω των επιπλοκών στους εμφύλιους πολέμους της Συρίας και της Λιβύης, όπου και οι δύο πρόεδροι υποστηρίζουν τις αντίπαλες πλευρές. Είναι ταυτόχρονα στρατηγικοί εταίροι και ανταγωνιστές, και αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Σιγά το καλσόν. Εδώ του έριξε μαχητικό και έκανε κοκο

  2. να βρεθεί ένας ψυχίατρος με εισαγγελική παραγγελία να τον κλείσει μέσα, νέος Χίτλερ έγινε παντού πολέμους κ τσαμπουκάδες

  3. Τριχες…δηλ. θα οι ρωσσοι θα χτυπησουν, τους αζερους και τους τουρκους…
    Και με τα φραγκα που κονομανε απο τα κοιτασματα, τι θα κανουν ?

    Καλο θα ητανε…για να σφιξουν οι κωλοι…και για να αναγκαστουν να διαλυσουνε την τουρκια…
    να γενικευθει ο πολεμος…και να μπουνε, και οι ρωσσοι, και οι ιρανοι, και οι κουρδοι…κλπ
    και να τους γ*μησουνε…οτι, εχουν και δεν εχουν…
    Αντε γιατι παραγινε…

  4. Είναι ακριβώς όπως τα έλεγε ο άγιος παΐσιος η ρωσία θα ησιοπεδωσει την τουρκία ο καιρός είναι κοντά

  5. Mην ασχολείστε με τον Πούτιν. Μούσι είναι ο κύριος. Ούτε συμμάχους σέβεται, ούτε φίλους αλλά και δεν τον κόφτει καθόλου αν κάποιος καταστρέφει λαούς και την ανθρωπότητα . Μην περιμένετε τίποτα από αυτόν. Ακόμα και εάν του βομβαρδίσουν την Μόσχα και του γεμίσουν την τσέπη του με λεφτά δεν θα αντιδράσει.

  6. Ναι, καλά, πειστήκαμε τώρα … “πυρ και μανία” έλεγε κι ο Ρώσος Γιέλτσιν ότι ήταν με τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ που βομβάρδιζαν ανηλεώς το ΄99 την Σερβία, αλλά κάθισε, σαν την κλώσα, στ΄ αυγά του και δεν στήριξε τους Σέρβους, στους οποίους υποσχόταν βοήθεια …
    Ρε, άντε, με τα τομάρια … τα συμφέροντά τους κοιτάνε, ΜΟΝΟ κι αδιαφορούν παντελώς για το άδικο που συμβαίνει γύρω τους … Ξεφτυλισμένα ανθρωπάκια, όλοι τους … συνεργάζονται ακόμη και με τον διάβολο για να κερδίσουν, κι ας πατάει το κέρδος τους πάνω σε πτώματα και αίμα αθώων …

  7. Καλά ότι θα τον πηδήξει ο κοντός είναι σίγουρο το θέμα είναι πότε.

  8. Ο Πούτιν δεν έχει θυμώσει καθόλου με τον Ερντογάν επειδή ο ίδιος τον ενθάρρυνε να δράσει με αυτόν τον τρόπο σαν «μπροστινός» του.
    Ο λόγος είναι ότι εκδικείται τον πρόεδρο της Αρμενίας Πασινιάν όταν ο τελευταίος δήλωσε ότι η Αρμενία πρέπει να μειώσει την επηρροή της από την Ρωσία!! Έτσι, για να συμβεί εκεχειρία θα πρέπει ο Πασινιάν να δώσει μεγάλα ανταλλάγματα στον Πούτιν. Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τον Ερντογάν και όταν αυτός ξεφεύγει τον γ@μαει όπως ακριβώς έγινε στην Συρία και στη Λιβύη.

  9. αρχηγε..( πουτιν ) κανε ενα καλο…στην ανθρωποτητα.. σακατεψε την τουρκια..

  10. Ναι και φοβηθηκε ο ερντογαν απο σενα πουτιν.οτι θελει σε κανει και το ξερεις.

    1. Τι λες ρε μεγάλε. Το σκέφτηκες πολύ αυτο για να το πεις.

Comments are closed.