Λέσβος: Αφγανή διώκεται για εμπρησμό

Κοινοποίηση:
lesvos-fotia-1-1392x783-1

Αναβολή έλαβε η η υπόθεση της Αφγανής που είχε επιχειρήσει να αυτοπυρποληθεί μέσα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, διανύοντας τον 8ο μήνα κύησης και βρέθηκε κατηγορούμενη για εμπρησμό από πρόθεση και καταστροφή δημόσιων αγαθών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βορείου Αιγαίου αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη ότι είναι απαραίτητη η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται πλέον στη Λέσβο και ανέθεσε στον Εισαγγελέα Εφετών να ορίσει νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2021 μια 26χρονη Αφγανή πρόσφυγας, έγκυος στον όγδοο μήνα της κύησης της, μητέρα άλλων δυο παιδιών, αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Κυριακή μέσα στη σκηνή που διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Η γυναίκα, αναγνωρισμένη πρόσφυγας που είχε περάσει στη Μυτιλήνη με τα παιδιά της μόνη της, επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη την περασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία, της έγινε όμως την τελευταία στιγμή γνωστό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Το πρωί της Κυριακής έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Γιατί δεν αυτοπυρποληθηκε στην χώρα της; εδώ έρθει να τα κάνει αυτα;
    Αμα δεν τους αρέσει ας πάνε από εκεί που ήρθαν δεν τους προσκαλεσε κανεις.

Leave a Response