Λέκκας για τον χθεσινό σεισμό στο Μαρούσι: “Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα”

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Μπορεί ο χθεσινός σεισμός, που είχε επίκεντρο στο Μαρούσι να ήταν μικρός σε μέγεθος, έγινε όμως αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις πρώτες τους δηλώσεις οι σεισμολόγοι εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί.

«Το επίκεντρο ήταν στο ΟΑΚΑ μέχρι το Δαχτυλίδι ουσιαστικά. Ήταν ένας σεισμός της τάξεως των 3 βαθμών, ήταν μικρός σεισμός, και με μικρή διάρκεια. Προσπαθούμε να δούμε πoιο ρήγμα τον προκάλεσε. Η περιοχή έχει καλυφθεί από τον οικιστικό ιστό, συνεπώς η παρατήρηση στην επιφάνεια του εδάφους είναι πολύ δύσκολη. Η εστία του σεισμού ήταν στα 5χλμ.. Πρέπει να το ελέγξουμε αυτό το ρήγμα», σημείωσε ο κ. Λέκκας στο Mega.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 2,9 Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 10 χλμ βορειοανατολικά της Αθήνας και βάθος μόλις 9 χλμ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

  2. Με τις μαλακίες και τα έκτροπα που έχετε κάνει τα τελευταία 45 χρόνια παλιοραγιάδες ξευτιλισμένοι, σας σιχάθηκε και η γη που πατάτε. Η πούτσα έρχετε και θα είναι ολοκληρωτική. Αντε, μπας και ελευθερωθεί μία και καλή αυτός ο δύστυχος τόπος από την βρώμα την δική σας και προπάντων, την δυσωδία των ηγετών σας!!!!!!

Comments are closed.