Λάσο: «Έχουμε έτοιμα όλα τα όπλα μας!»

Κοινοποίηση:
Πάμπλο Λάσο

Την άποψη ότι η ομάδα του βρίσκεται στον απόλυτο βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας ενόψει του επερχόμενου Final-4 αναφέρθηκε ο Πάμπλο Λάσο.
Ο κόουτς της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ είπε στην Συνέντευξη Τύπου για τη Βιτόρια: «Είναι μια μπασκετική πόλη, έχει στο… αίμα της το μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που το Final 4 γίνεται στη Βιτόρια. Έχω πολλούς φίλους εδώ και μού έλεγαν πως θα επιστρέψω».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να συγκρίνεις ομάδες. Βγήκαν μπροστά παίκτες σημαντικοί, δημιουργήσαμε μια ομάδα με μέταλλο και χαρακτήρα, δεν είναι εύκολο να φτάνεις εδώ. Ψυχολογικά η ομάδα είναι έτοιμη. Είναι παράλογο να κάνουμε συγκρίσεις».

Για την εμπειρία της Ρεάλ από Final 4 υποστήριξε: «Η εμπειρία στη ζωή αλλά και στο μπάσκετ είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να έχεις ποιότητα και ταλέντο, αλλά κι η εμπειρία μετράει. Είμαστε έμπειρη ομάδα, αλλά δεν θα φτάσουμε έτσι στον τίτλο. Πρέπει να σεβαστούμε το άθλημα, από μόνη της εμπειρία δεν σε πάει κάπου. Γνωρίζουμε από Final 4, αλλά ως εκεί. Πρέπει να έχεις έτοιμα τα… όπλα σου κι εμείς τα έχουμε».

Για τους Αργεντίνους παίκτες τόνισε: «Στη Βιτόρια είχαν έρθει οι πρώτοι Αργεντινοί το 77-78. Δεν υπήρχαν πολλοί τότε. Ανοίξαμε ένα δρόμο και γι’ αυτό η Βιτόρια πρωτοτύπησε στη μεταγραφή Αργεντινών παικτών, οι οποίοι προσαρμόστηκαν άμεσα και γι’ αυτό υπήρχε αυτή η παράδοση να φέρνει Αργεντινούς ή Τάου ή η Μπασκόνια. Έκανε καλό σε όλους, γιατί προόδευσαν. Γεννημένος εδώ, το βλέπω καλά, υπάρχει θετικό πνεύμα για τους Αργεντινούς. Δίνουν ένα επιπλέον κίνητρο στην ομάδα, παίζουν με πολύ πάθος, όπως ο Καμπάτσο ή ο Νοτσιόνι παλαιότερα».

Όσο για το τι θα κάνει, αν πάρει το τρόπαιο, ανέφερε: «Η μόνη μου έγνοια θα είναι πως θα επιστρέψουν η γυναίκα μου και τα παιδιά μου στην Μαδρίτη!».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: