Λάρισα: Υπολόγιζαν σε κέρδη 1 εκατ. ευρώ από τη χασισοφυτεία – μαμούθ

Κοινοποίηση:
1

Είχαν στήσει ολόκληρη «κατασκήνωση» και παρακολουθούσαν τις κινήσεις των αστυνομικών με δύο φορητούς ασυρμάτους
Ολόκληρη κατασκήνωση με οπλισμό είχαν στήσει στον χώρο της πιο μεγάλης χασισοφυτείας που βρέθηκε ποτέ στη Λάρισα, οι δυο καλλιεργητές ηλικίας 48 και 47 χρόνων που συνελήφθησαν και οι δύο συνεργοί τους που αναζητούνται στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην οργανωμένη φυτεία σε δασική περιοχή της περιοχής Καρίτσα, όπου καλλιεργούνταν 1.491 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 2,48 μέτρων και η συγκομιδή τους εκτιμάται ότι θα απέφερε στους δράστες κέρδη άνω του 1.000.000 ευρώ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας και του τμήματος Τεμπών που την εντόπισαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης βρήκαν σκηνές, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και άλλα υλικά διαβίωσης, αλλά και ένα κιλό και 577,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι καλλιεργητές ήταν έτοιμοι για όλα, έχοντας στο χώρο ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο με 16 φυσίγγια, τρία μαχαίρια και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, ενώ παρακολουθούσαν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων με δύο φορητούς ασυρμάτους που βρέθηκαν στο αντίσκηνο και ενημερώνονταν με τρία κινητά που κατασχέθηκαν.

Στα σπίτια και τα ποιμνιοστάσια των συλληφθέντων, και σε Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν ψεκαστήρες, φτυάρια, κλαδευτήρια, τέσσερα αλυσοπρίονα, τσουβάλια και διάφορα υλικά για καλλιεργητικές εργασίες, ενώ κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 5.050 ευρώ και 60 δολάρια Καναδά.

Οι δράστες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας με βαριές κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

larisa-xasis4
larisa-xasis3
larisa-xasis2
larisa-xasis1
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: