“Λάδι” στην φωτιά έριξε η Άγκυρα: «Να μας ζητήσουν οι Γάλλοι συγγνώμη για το επεισόδιο στην Μεσόγειο»

Κοινοποίηση:
tsavou

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία αναμένει από τη Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη μετά από το περιστατικό μεταξύ τουρκικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο!

Υπενθυμίζεται ότι χτες, Τετάρτη, η Γαλλία ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής του Παρισιού στις ναυτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Όλα ξεκίνησαν στις 17 Ιουνίου 2020, όταν το γαλλικό Ναυτικό αποκάλυψε ότι γαλλική φρεγάτα στοχοποιήθηκε από έναν «εξαιρετικά επιθετικό» ελιγμό από τουρκικά πλοία στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Παρίσι, τα τουρκικά πολεμικά πλοία, τα οποία συνόδευαν ένα φορτηγό πλοίο με πιθανή κατεύθυνση τη Λιβύη, φώτισαν το γαλλικό πλοίο «τρεις φορές με το ραντάρ καθοδήγησης πυρών».

Η Τουρκία διέψευσε τους γαλλικούς ισχυρισμούς, επισημαίνοντας ότι τα τουρκικά πλοία χρησιμοποίησαν την κάμερα, η οποία είναι ενσωματωμένη στο ραντάρ τους, για να «παρακολουθήσουν το γαλλικό πλοίο που πραγματοποιούσε έναν επικίνδυνο ελιγμό σε πολύ μικρή απόσταση».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΡΕ ΜΥΤΟΓΚΑ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΤΡΑΒΑ ΡΙΞΕ ΚΟΠΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΦΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΟΥ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΥΤΡΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΙΧΕΣ.

Leave a Response