Λάβρος ο Αμβρόσιος: «Ασεβέστατε Πρωθυπουργέ είστε όργανο του Διαβόλου – H Εκκλησιαστική Διοίκηση υποτάχθηκε στις δαιμονικές Εντολές σας»

Κοινοποίηση:
ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Διαβάστε την ανοικτή επιστολή του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων:

Εξοχώτατε, ή μάλλον Ασεβέστατε, Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με πολλή χαρά Σας είδαμε να παρίστασθε στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, τιμώντας την μνήμην του μεγάλου Έλληνα Καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη!

Αλλ’ εν ταυτώ μεγάλη πικρία δοκίμασε η ψυχή κάθε Έλληνα χριστιανού, βεβαίως δε και η δική μας, όταν σε μια φωτογραφία, την οποίαν και Σας παραθέτουμε στη συνέχεια, ατενίσαμε τον τρόπο με τον οποίον καθόσασταν στον Ορθόδοξο Ναό μας! Και μόνον η στάση αυτή καταδεικνύει και συγχρόνως περίτρανα αποδεικνύει την ασέβεια από την οποίαν κυριαρχείται η ψυχή Σας!

Μια ασέβεια, που εξηγεί γιατί έχετε χαρακτηρισθεί ως ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ και των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Όταν η άλογος φύσις υποκλίνεται μπροστά στις Εικόνες των Αγίων μας, όταν τα πουλάκια υποκλίνονται μπροστά στην Εικόνα της Παναγίας μας, Σεις δεν μπορείτε να κάθεσθε με ασέβεια στον Οίκο του Κυρίου μας!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στο Ναό, δηλ. στον Οίκο του Θεού, μεταβαίνουμε ως ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ!

mitsotakis kideia theodorakis

Δηλ. σκύβουμε το κεφάλι, γονατίζουμε, κάνουμε μερικές μετάνοιες, μερικές φορές δακρύζουν ακόμη και τα μάτια μας! Με τον τρόπο αυτό δηλώνουμε την ταυτότητά μας, ότι δηλ. είμαστε ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Επομένως στο Ναό πηγαίνουμε για να προσευχηθούμε, για να καταθέσουμε την αγωνία της ψυχής μας, για να ζητήσουμε την βοήθεια του Ιησού Χριστού!

Δεν καθόμαστε όπως θέλουμε…. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ! Αντιθέτως, στο καφενείο καθόμαστε όπως θέλουμε! Και με το ένα πόδι επάνω στο άλλο! ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΑΙΣΧΟΣ!

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Επαναλαμβάνω: Όντως δεν το γνωρίζετε; Ποτέ άραγε δεν το ακούσατε; Κανείς δηλ. δεν Σας είπε, ότι στον Ναό, δηλ. στον Οίκο του Θεού, δεν καθόμαστε «σταυροπόδι»; Με το ένα πόδι επάνω στο άλλο; Ντροπή Σας! Αίσχος! Είσθε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΟΘΕΙΣΗΣ, ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΑΣΕΒΗΣ, ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ!
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ! ΕΙΣΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ!ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Δεν διαλύσατε μόνο την Εκκλησία! Καταστρέψατε την Ελλάδα μας! Βυθίσατε στη δυστυχία τον Έλληνα Πολίτη! Είσθε όργανο του Διαβόλου! Απαγορεύσατε την λιτανεία στον Επιτάφιο!

Απαγορεύσατε την λιτανεία της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Τήνου στις 15 Αυγούστου!Δεν αφήσατε τον πιστό Λαό της Εκκλησίας να λάβη την ευλογία Της!

ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, στις 14 Αυγουστου αφήσατε ανεμπόδιστη την περιφορά της κούκλας Αμάλ από το Αφγανιστάν στη Χίο και έπειτα στη μισή Ελλάδα περίπου!

Λέγεται, ότι το ίδιο έπραξε και ο κ. Αλέξιος Τσίπρας! Και αυτός καθόταν σταυροπόδι μέσα στην Εκκλησία! Αυτό όμως δεν μας απασχολεί, δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ό,τι είναι ΑΘΕΟΣ!

Άλλωστε η ελαχιστότης μας εγκαίρως έχει εκφέρει τη γνώμη της για τον κ. Τσίπρα, όταν ακόμη ήταν Πρωθυπουργός, γράφοντας και εκδίδοντας μία ταπεινή μελέτη με τον τίτλο:

«ΠΛΑΝΑΣΘΕ κ. ΤΣΙΠΡΑ,
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!»

biblio kata tsipra

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Δεν έχω τίποτε μαζί Σας! Με ενοχλεί, με δηλητηριάζει και με πληγώνει η συμπεριφορά Σας έναντι της Μητρός Εκκλησίας, στην υπηρεσία της Οποίας εγώ ο ταλαίπωρος θυσίασα τη ζωή μου!

Από την ηλικία των είκοσι τριών (23) ετών, δηλ. αμέσως μετά την αποφοίτησή μου από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εισήλθα στην Μοναχική Πολιτεία και συγχρόνως έλαβα και το Μοναχικό Σχήμα!

Έκτοτε επί εξήκοντα (60) χρόνια συνεχώς υπηρέτησα την Ορθοδοξία μας, θυσιάζοντας τον εαυτό μου και τις πτωχές μου δυνάμεις ημέρα και νύκτα!

Στη Μονή Βαρλαάμ των Μετεώρων, στην ηλικία των 23 ετών, εκδαπανώμενος συνεχώς, έφθασα να έχω πίεση ΕΠΤΑ-ΤΡΙΑ, 7 την υψηλή και 3 την χαμηλή τιμή! Εργαζόμουνα συνεχώς, εκδαπανώντας τις δυνάμεις μου και θυσιάζοντας τον εαυτό μου διά την δόξαν του Χριστού, χωρίς να αισθάνωμαι τίποτα!

Συνεπώς δεν δύναμαι να ανεχθώ όσους είτε περιφρονούν, είτε καταφρονούν, είτε διώκουν την Εκκλησία της Ελλάδος!

Προ δύο ετών περίπου, διαβάζοντας δημοσίως ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ εις Υμάς, την καν Κεραμέως και τον κ. Χαρδαλιάν εμπρός στην ιερά Εικόνα της Παναγίας μας της Τρυπητής εδώ στο Αίγιο, Σας έδωσα την ευκαιρία να συνέλθετε, να μετανοήσετε και να αλλάξετε πορείαν!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ! Γι’ αυτό ακριβώς και επισύρετε τώρα πλέον την κατάρα του Θεού επάνω Σας! ΕΙΣΘΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ! Καθημερινώς Σας ξεφωνίζουν τα Μ.Μ.Ε.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,

Δεν έχω τίποτε μαζί Σας! Σας πληροφορώ όμως, ότι ο Ουρανός πενθεί για το κατάντημά Σας! Δακρύζουν οι Εικόνες! Σας παραθέτω:

1ον Την Εικόνα του Σωτῆρος Χριστοῦ, η οποία δακρύζει!

2ον Την Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Οποία έχει ματώσει!

3ον Την Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Παρηγορήτριας, στο Βύρωνα Αττικής, η Οποία από τις 8 Σεπτεμβρίου 2020 δακρύζει συνεχώς και ακαταπαύστως!

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ετοιμασθείτε ψυχολογικά! Η κατάρα του Θεού Σας καταδιώκει!

Οι ημέρες της Πρωθυπουργίας Σας κονταίνουν και λιγοστεύουν!

Σας κατηγορούν, ότι ακόμη και το εμβόλιο κατά του Κορωνοϊού, που εμφανισθήκατε να το κάνετε δημοσίως, ήταν ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ!

Και ως φαίνεται, έτσι ήταν, αφού δεν Σας είδαμε να υποβάλλεσθε και στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ του Εμβολίου!Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας παρακαλώ να αλλάξετε συμπεριφορά!

Να αφήσετε την Εκκλησία να επιτελέσει την αποστολή της χωρίς την επιβολή υποχρε-ωτικών Διατάξεων εκ μέρους της Πολιτείας!

Να αφήσετε τους πιστούς να προσέρχωνται ΕΛΕΥΘΕΡΑ στον Οίκο του Θεού, χωρίς μάσκες, χωρίς προφυλάξεις, χωρίς αποστάσεις!

Να αφήσετε ελεύθερα τις Λιτανείες, τις Ολονυκτίες, τις Παρακλήσεις!

Η Εκκλησιαστική Διοίκηση, δυστυχώς, υποτάχθηκε αμαχητί στις δαιμονικές Εντολές Σας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος σήμερα κυριολεκτικά διαλύεται!

Οι Αρχιερείς, δυστυχώς σχεδόν όλοι, πρόδωσαν την αποστολή τους!

Προσκύνησαν τον ΚΑΙΣΑΡΑ και εγκατέλειψαν τον ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ!

Για όλα αυτά η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ έρχεται ολοταχώς!

Εκλιπαρώ, λοιπόν, και κηρύσσω ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ και επιστροφήν στην ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

 1. Σταυροποδι μεσα στην εκκλησια και μπροστα στον νεκρο. Δεν ειναι καλα ο τυπος

 2. Και που του τα λέει, το ζαβο δεν ακούει κανέναν και τίποτα. Είναι καβαλημενος και νοιώθει αυτοκράτορας. Όπου να ναι όμως θα του περάσει και μάλιστα πολύ απότομα.

 3. Είπε όσα λέει ο κάθε Έλληνας. Άξιος.

 4. ΑΞΙΟΣ ο Μητροπολίτης της καρδιάς μας, ορθοτομεί το Λόγο της Αληθείας

 5. Eiναι λαθος και οχι πρέπων να καθεσαι σταυροποδι μεσα στην εκκλησια , αλλά ο μουλάς αμβροσιος λεει τις γνωστες ταλιμπανιστικες μαλακιες , ρε ανθρωπε μην αχολεισαι , δεν εισαι εν ενεργεια , οκ δεν σου βγηκαν οι αφορισμοι , φανταζομαι τι θα ελεγε και πως θα κοκορευόταν δηλαδη αν του εβγαιναν .. πα πα πα και τσ τσ τσ..

  1. Άσε τον Πανάξιο Αμβρόσιο και τράβα στην περιοδείες της αμάλ. Αντί να λες για αυτούς που δεν επέτρεψαν λιτανεία της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο για λόγους κορωνοιού(ενώ στην αμάλ το επέτρεψαν), ασχολείσαι με τον γίγαντα Αμβρόσιο. Γρήγορα στην αμάλ που δεν κολάει κορονοιό!

 6. Ο Μητσοτάκης αποποινικοποίησε την εξύβριση των Θείων, τέως 198 ΠΚ. Άθεος επι 1000 είναι. Σας κοροϊδεύει

 7. Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Αμβρόσιε!
  Ο γουρλομάτης δέν είναι μόνο όργανο τού Διαβόλου αλλά είναι καί όργανο τής νέας τάξης πραγμάτων,ή οποία είναι χειρότερη καί πιό επικίνδυνη από τόν Σατανά διότι θέλει νά υποδουλώσει όλο τόν κόσμο μέ μία παγκόσμια κυβέρνηση καί μέ μία πανθρησκεία.Ο εξόφθαλμος είναι άθεος καί αντίχριστος γιά αυτό μισεί καί περιφρονει τήν θρησκεία μας.
  Στήθηκε στήν Ελλάδα τό άγαλμα τής πανθρησκείας στίς 23.9.2019 στό πάρκο Ρίζαρη.Στήν εκδήλωση συμμετέχαν ό πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος (καλωσόρισε τά Πάκια.Σάς ευχαριστώ πού διαλέξατε τήν χώρα μου) ό δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καί άλλοι.
  Τό άγαλμα πού φέρει τό όνομα “δέντρο τής ειρήνης” πρόκειται γιά ένα εικαστικό γλυπτό τής
  Hedna Ser.Φέρει διάφορα σύμβολα.Ενα είναι τής εβραικής γλώσσας καί σημαίνει Shalom καί ένα άλλο μέ τήν ημισέληνο τό σύμβολο τού ισλάμ.Καμία αναφορά στόν Χριστό,κανένας σταυρός.Είναι λογικό αφού ό Χριστός δέν χωράει στήν πανθρησκεία τού αντίχριστου πού έρχεται.
  Στό Βερολίνο ανεγείρουν εκκλησία γιά τίς τρείς μεγάλες θρησκείες.Γιά τήν Χριστιανική,γιά τήν Εβραική καί γιά τό ισλάμ.Ονομάζεται “House of One”
  Τό βίντεο μέ τό δέντρο τής ειρήνης.Φωτογραφίες
  https://katanixi.gr/koinonia/stithike-agalma-tis-panthriskeias-stin/
  Γιάννης Λάκων

 8. η μορφωση ενος ανθρωπου δεν φαινεται απο τα πτυχια και της γνωσεις αλλα απο τον τροπο που συμπεριφερεσαι απεναντι στους συναναθρωπους τους η εικονα που καθονταν σταυροποδι μεσα στον ιερο ναο με τα χερια απλωμενα δειχνει ενα τυπο αμορφωτο και απαιδευτο

 9. Αφήνουν αυτόν ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ κι άλλους , πολύ χειρότερους μέσα στίς Εκκλησίες , θά ‘πρεπε μέχρι τώρα νά τό γνωρίζουμε :
  ”ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατόν, καί τούς ἐκλεκτούς…”

 10. Η εικόνα σταυροπόδι στην εκκλησία κ χαλαρή καφενειακη θέση ήταν μεγάλο κ αδικαιολόγητο ολισθημα για πολιτικό, πόσο μάλλον για πρωθυπουργό.λαθη μπορούν να γίνουν, αλλά αυτό ήταν τραγικό από κάθε άποψη.πιο τραγικό από τον Τσίπρα που δεν ήξερε να κάθεται προσοχή όταν παιανιζεο ο εθνικός ύμνος.

 11. Πατέρα μας ο πρωθυπουργός είναι υπάλληλος ξένων συμφερόντων αλλά οι Μητροπολίτες μας τι είναι; Αίσχος κ πάλι αίσχος για όλους τους!!! Μασόνοι κ σιμωνία διαλύουν την Ελλάδα!

 12. ΑΦΟΡΕΣΜΕΝΟΣ!
  Αλλα γιατι τον αφησαν και μπηκε μεσα?

 13. Αυτά συμβαίνουν, γιατί η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος, δέχθηκε να τελέσει την εξόδιο ακολουθία (με τιμές στην Μητρόπολη κι όλας άκουσον – άκουσον !), ενός δηλωμένου οπαδού του Πανός!
  Οι παρόντες δε, στην πλειονότητα τους δηλωμένοι άθεοι, οπαδοί του ΜΑΤΣ και σατανιστές.
  Χαβαλέ δηλαδή η κατάσταση, χαβαλέ και η στάση του ακατονόμαστου.
  Περίεργο, τώρα που το σκέφτομαι, ωδές στον Πάνα είχε γράψει και ο Μιχαλολιάκος….
  Κοίτα να δείς συμπτώσεις !!!
  ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΨΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 14. Αυτά συμβαίνουν, γιατί η επίσημη εκκλησία της Ελλάδος, δέχθηκε να τελέσει την εξόδιο ακολουθία (με τιμές στην Μητρόπολη κι όλας άκουσον – άκουσον !), ενός δηλωμένου οπαδού του Πανός!
  Οι παρόντες δε, στην πλειονότητα τους δηλωμένοι άθεοι, οπαδοί του ΜΑΤΣ και σατανιστές.
  Χαβαλέ δηλαδή η κατάσταση, χαβαλέ και η στάση του ακατονόμαστου.
  Περίεργο, τώρα που το σκέφτομαι, ωδές στον Πάνα είχε γράψει και ο Μιχαλολιάκος….
  Κοίτα να δείς συμπτώσεις !!!

 15. Αυτή η εικόνα σταυροπόδι μεσα στη εκκλησία έχοντας και αυτό το υφάκι δείχνει την κατάντια του. Μετά δεν του αρέσει να τον λένε κάθαρμα. Καλά κάνει ο άγιος αμβρόσιος και τον γλεντάει σε κάθε ευκαιρία.

Comments are closed.