“Λάβρος” κατά Τουρκίας ο Μπορέλ: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν για τον Μακρόν»

Κοινοποίηση:
STRASBOURG, FRANCE:  President of European Parliament Josep Borel talks to the Eurpean Assembly, 23 February 2005 in Strasbourg, at the European Parliament .AFP PHOTO OLIVIER MORIN  (Photo credit should read OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images)

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Εμανουέλ Μακρόν, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναφορικά με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτες. Ζητάμε από την Τουρκία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη αντιπαράθεση» έγραψε στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.
Ακόμη, ο Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαφορετικα «θα απομονωθεί περισσότερο».

«Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά στην Τουρκία για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Που σε βρήκαν και σένα ρε καφρε που εισαι για να αντιπροσωπευεις την ευρωπη?
    Έψαξαν πολύ άραγε?

Leave a Response