ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΓΑΖΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΟΒΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – Η ΠΕΙΝΑ ΘΕΡΙΖΕΙ! ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
Γαζα11

Εντολή εκκένωσης ολόκληρου του κέντρου της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Γάζας Khan Younes, που τα τελευταία δύο 24ωρα βομβαρδίζει από στεριά και αέρα, μέρα και νύχτα έδωσε ο ισραηλινός στρατός ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μια μέρα, μετά το veto που άσκησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, αποστέλλουν στο Ισραήλ 14.000 οβίδες τεθωρακισμένων χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Οι οβίδες αυτές θα χρησιμοποιηθούν στις χερσαίες επιχειρήσεις κατά της Hamas και των κατοίκων της Γάζας που σύμφωνα με την ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο θα κρατήσει άλλους δύο μήνες.

Σφοδρές μάχες σε Khan Younes και βόρεια Γάζα

Από την 1η Δεκεμβρίου, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας, ο στρατός του Ισραήλ έχει επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, βάζοντας στο στόχαστρο τη Khna Younes, της οποίες οι κάτοικοι αναφέρουν ότι σημειώνονται σκληρές μάχες.

Ισραήλ και Hamas ανέφεραν επίσης έξαρση των συγκρούσεων στο βορρά του παλαιστινιακού θύλακα που έχει μετατραπεί πλέον σε ερείπια.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία του σημειώνει πρόοδο, καθώς η επίθεση οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Hamas και το δίκτυό της καταρρέει.
«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Herzi Halevi κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Tzachi Hanegbi είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 7.000 μαχητές της Hamas, χωρίς να διευκρινίσει με βάση ποιες ενδείξεις γίνονται αυτές οι εκτιμήσεις.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ καιρό, ίσως μήνες, αλλά η φάση των σφοδρών συγκρούσεων στη Γάζα άλλους δύο μήνες ακόμη.
Ο Hanegbi είπε επίσης ότι αν η Hezbollah δεν αποσύρει τις ειδικές δυνάμεις της από τα σύνορα του νότιου Λιβάνου με το Ισραήλ ο στρατός πρέπει να «δράσει στρατιωτικά» κι εκεί για να αποκαταστήσει την τάξη.

γαζα2.jpg

17.70 Παλαιστίνιοι νεκροί, 48.780 τραυματίες στη Γάζα, χιλιάδες άλλοι αγνοούνται γιατί έχουν  θαφτεί στα ερείπια

Ο επίσημος απολογισμός των θανάτων στη Γάζα από το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας ξεπέρασε τους 17.700 το Σάββατο, 9/12, με πολλές χιλιάδες ανθρώπους να αγνοούνται και να θεωρούνται νεκροί κάτω από τα ερείπια.
Το υπουργείο είπε ότι περίπου το 40% των θανάτων ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών.
Οι τραυματίες προσεγγίζουν τους 48.780. 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε  ότι από τις 7 Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 425 Ισραηλινοί στρατιώτες, 2.000 τραυματίες Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν αναγνωριστεί ως ανάπηροι από το υπουργείο Άμυνας ενώ 5.000 στρατιώτες έχουν τραυματιστεί.
Περίπου 137 όμηροι παραμένουν αιχμάλωτοι και χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ το βράδυ του Σαββάτου 9/12 για να απαιτήσουν την απελευθέρωσή τους.
Γαζα11.JPG

Υπό πολιορκία η Khan Younes

Οι περισσότεροι από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, συχνά πολλές φορές.
Καθώς το Ισραήλ σφυροκοπά όλη τη Γάζα από αέρος και θαλάσσης ενώ τα τεθωρακισμένα του έχουν αναπτυχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του παλαιστινιακού θύλακα, οι κάτοικοι και οι υπηρεσίες του ΟΗΕ λένε ότι δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές να πάει κανείς.
Το Ισραήλ από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δίνει λύσεις και ότι περιορίζει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων παρέχοντας χάρτες που δείχνουν ασφαλείς περιοχές.
Οι Παλαιστίνιοι λένε ότι η εκστρατεία κατά της Hamas έχει μετατραπεί σε έναν πόλεμο εκδίκησης εναντίον ολόκληρου του πληθυσμού σε ένα θύλακα τόσο πυκνοκατοικημένο όσο το Λονδίνο.
Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του Ισραήλ δημοσίευσε έναν χάρτη στο X που επισημαίνει έξι τετράγωνα του Khan Younes που πρέπει να εκκενωθούν «επειγόντως».
Μερικοί κάτοικοι ανέφεραν ότι όλη τη νύχτα του Σαββάτου 9/12 προς Κυριακή 10/12 άκουγαν βομβαρδισμούς από τεθωρακισμένα, αεροπλάνα που σφύριζαν και σφοδρές μάχες μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστίνιων μαχητών καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις προσπαθούσαν να προχωρήσουν δυτικότερα.
«Προσπαθούμε να κοιμίσουμε τα παιδιά και μένουμε ξύπνιοι φοβούμενοι ότι ο τόπος θα βομβαρδιστεί και θα πρέπει να τρέξουμε μεταφέροντας τα παιδιά έξω», είπε η Zainab Khalil, 57 ετών, εκτοπισμένη από τη βόρεια Γάζα με 30 συγγενείς και φίλους στη Khan Yunes.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας ξεκινά μια άλλη τραγωδία, και αυτή είναι: πώς να ταΐσουμε τα παιδιά;», συνεχίζει.

γαζα14.JPG

Θερίζει η πείνα, δεν μπαίνει ανθρωπιστική βοήθεια

Τα τρόφιμα είναι εδώ και 48 ώρες σε απόλυτη έλλειψη, το ίδιο και οι ιατρικές προμήθειες, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι επειχιρείται να ανοίξει το πέρασμα Kerem Shalom από την Ιορδανία στο Ισραήλ, για να έλθει περισσότερη βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν συρρεύσει εκεί  αλλά το Ισραήλ δεν έχει ακόμη συμφωνήσει να το ανοίξει.
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, το 91% των κατοίκων της Γάζας πηγαίνουν πεινασμένοι για ύπνο, σοβαρή πείνα έχει διαπιστωθεί στο 36% των νοικοκυριών της Γάζας και μέτρια πείνα στο 52%.
Το 63% των κατοίκων της Γάζας ανέφεραν ότι άντεξαν ολόκληρες ημέρες χωρίς φαγητό.
Η κατάσταση είναι σημαντικά χειρότερη στο βόρειο τμήμα, δήλωσε ο οργανισμός.

eikonaohe.JPG

γαζα16.JPG

Ο ισραηλινός στρατός θα καταλάβει τη Jabajiya εντός της ημέρας

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ανώνυμους αξιωματούχους αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός αναμένει ότι θα «καταλάβει πλήρως» την πόλη Jabaliya στη βόρεια Γάζα εντός των επόμενων 24 ωρών.
Το Ισραήλ εξαπολύει διαρκείς επιθέσεις στην πυκνοκατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει τον προσφυγικό καταυλισμό Jabaliya εδώ και 7 μέρες.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περίπου 116.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες ζούσαν στον προσφυγικό αυτό καταυλισμό.
Πλέον όμως είναι άγνωστο πόσοι απομένουν αφού το Ισραήλ έχει δώσει εντολή εκκένωσης.
Πλάνα του Al Jazeera που τραβήχτηκαν τα προηγούμενα 24ωρα έδειχναν επιζώντες των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών να στέκονται αιμόφυρτοι και σαστισμένοι, ενώ τρομοκρατημένα παιδιά μεταφέρονταν από τα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων.
Το νοσοκομείο Kamal Adwan  στην Jabaliya εκκενώθηκε στις 5/12 αφού ο στρατός του Ισραήλ έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό.
Την ίδια ημέρα, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των πυκνών αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσε στην περιοχή το Ισραήλ, ανέφερε η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ.
γαζα12.JPG

Στην κεντρική Γάζα

Στην κεντρική Γάζα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των ισραηλινών τανκς στους προσφυγικούς καταυλισμούς Bureij και Maghazi, ανέφεραν κάτοικοι, ενώ Παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι μια αεροπορική επιδρομή στο Bureij οδήγησε στο θάνατο 7 Παλαιστινίων.
Στην πόλη Khan Younes,  νεκροί και τραυματίες έφτασαν όλη τη νύχτα στο κατακλυσμένο νοσοκομείο Nasser.
Ο ανταποκριτής του Reuters μεταφέρει ανατριχιαστικές εικόνες από το νοσοκομείο, με γιατρούς να μεταφέρουν από τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο ακρωτηριασμένα παιδιά.
Μέσα, πληγωμένα παιδιά έκλαιγαν και στριφογύριζαν στο δάπεδο με πλακάκια, καθώς οι νοσοκόμες έτρεχαν για να τα παρηγορήσουν ενώ σωρεύονται οι νεκροί ο ένας δίπλα στον άλλο σε λευκά σάβανα.

gaza19.jpg

Ο ισραηλινός στρατός χτυπά ξανά τα νοσοκομεία της βόρειας Γάζας

Πλάνα που εξασφάλισε το Reuters μέσα στο νοσοκομείο Jaffah στο Deir al-Balah έδειξαν εκτεταμένες ζημιές από χτύπημα σε τζαμί δίπλα στο νοσοκομείο.
Οι γιατροί της βόρειας Γάζας, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες, κατηγόρησαν ξανά το Ισραήλ ότι στοχεύει νοσοκομεία και ασθενοφόρα.
Ένας εργαζόμενος ασθενοφόρου στην περιοχή Shejaiya της πόλης της Γάζας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του φόβου των αντιποίνων, είπε στο Reuters ότι τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης συχνά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις κλήσεις καθώς αντιμετωπίζουν ισραηλινά πυρά.
Ο Mohamed Salkha, διευθυντής στο νοσοκομείο al-Awda, ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούσαν το νοσοκομείο για μέρες με τεθωρακισμένα, πυροβολώντας τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να μπουν ή να φύγουν.
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο άτομα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού μέσα στο νοσοκομείο Kamal Adwan, επίσης στη βόρεια Γάζα
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού απαντά ότι η Hamas έχει βάσεις στις ιατρικές εγκαταστάσεις γι αυτό το Ισραήλ τις πλήττει, κάτι που η Hamas διαψεύδει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

 1. Εβραίοι Σιωνιστες, ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ τα χέρια σας στάζουν αίμα….

 2. Σιωνιστες σεβαστειτε επιτελους τις αποφασεις του… ΟΗΕ οπως κανανε και οι …Μογγολοτουρκοι στη Κυπρο! Πανω απ ολα το…διεθνες δικαιο της ΝΤΠ!
  Οποιος παει κοντρα ειναι τρομοκρατης!

 3. να εξαφανιστουν συμφωνει .
  και τη θα γινει ; ολοι οι δυτικοι ειναι συνηπευθυνει γιαυτη την καταστροφη .και αυτοι οι παλαιστηνιοι που εκαναν την επιθεση δεν γνωριζαν οτι θα τουσ επιτεθουν ; γιατι το εκαναν .και γιατι τουσ καλυπτουν οι αμαχοι;
  η νεα Γιαλτα ειναι μπροσταμας.
  κριμα στα γυναικοπεδα και τους αμαχους .
  βομβαρδιζουν πολεις νοσοκομεια και οτι βρουν φταινε οι εβραιοι οταν μεσα στις πολεις και τα νοσοκομεια ειναι ο οπλοισμος;

 4. Τα πετρέλαια και τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην Γάζα είναι η αιτία. Οι εβραίοι θέλουν να διώξουν τους άραβες από την Γάζα για να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια. Ο κόσμος θα ησυχάσει όταν εξαφανιστεί και ο τελευταίος εβραίος από τον πλανήτη. Το διάβασα κάπου αλλά αυτός που το είπε έχει δίκιο. Οι εβραίοι είναι ο πιο ρατσιστικός λαός του πλανήτη. Στο βιβλίο τους την Τορά γράφει ότι οι άλλοι λαοί είναι γουρούνια που πρέπει να δουλεύουν για να πλουτίζουν οι εβραίοι. Και αυτά δεν είναι λόγια είναι πράξεις. Σήμερα όλοι οι λαοί δουλεύουν για να πλουτίζουν οι εβραίοι. Αυτοί έχουν το χρήμα, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες. Όλοι είναι σκλάβοι σε δαύτους.

Comments are closed.