Κύπρος: Tαυτοποιήθηκε Ελλαδίτης ήρωας του 1974, αλλά δεν απέμεινε πια κανείς από τους συγγενείς να παραλάβει τα οστά

Κοινοποίηση:
5

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τραγωδία του 1974 στην Κύπρο και με τους 758 (από τους αρχικά 1510) αγνοούμενους να μην έχουν ανευρεθεί ακόμη μια συγκλονιστική ιστορία προέκυψε μέσα από τις εξετάσεις DNA που έγιναν στη σορό ενός ήρωα του 1974 από την Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, τα οστά του ήρωα ταυτοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό επιστημονικά, ωστόσο, μέχρι να γίνει αυτό και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε, οι γονείς αλλά και συγγενείς του έχουν όλοι αποβιώσει.

Έτσι δεν υπάρχει κανείς για να παραλάβει τα οστά και να ενημερώσει τις κυπριακές Αρχές για το εάν επιθυμεί αυτά να ταφούν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ή να μεταφερθούν στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και το γεγονός δεν είναι φυσικά άσχετο με το μισό αιώνα ο οποίος έχει παρέλθει από την τουρκική Εισβολή.

Συνολικά 142 στελέχη της ΕΛΔΥΚ όλων των βαθμίδων σκοτώθηκαν ή αγνοούνται ακόμα από το 1974. Από κληρωτούς στρατιώτες μέχρι και έξι συνταγματάρχες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ”Ανδρων επιφανων,πασα γη ταφος”.Ο πεσων επι του καθηκοντος,αυτος μαχητης,στην περιπτωση αυτη,σωστο και ηθικο ειναι να ταφει με τους πεσοντες συμπολεμιστες του.Αιωνια η μνημη του.

  2. Βρωμεροί Τουρκαλάδες, μόνο νεκροί είναι καλοί.
    Όλοι οι φίλοι μου που εμπιστεύθηκαν Τουρκαλά ” για δουλειές γιατί φαίνονταν καλό παιδί” , την πάτησαν.
    Οι παλιοί που εδώ στην Κρήτη έλεγαν: ” Θέλεις Τούρκο φίλο; Κράτα κι’ένα ξύλο” κάτι θα ήξεραν…
    Το συγκεκριμένο παληκάρι, ο ήρωας αυτός, ούτε να αφήσει απόγόνους πρόλαβε…

  3. Mas prhxane ta berikoka oi xasisothremenoi aristeroi me tous Islamistes( eirhnis tes) palaistini.s Edo SEAUTO to Thema giati de sugkinitai kaneis eroto?

  4. Να αποφασίσει η εκκλησία, για να τελείται και το τρισαγιο στην μνήμη του.

Comments are closed.