Κύπρος: 65χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών για κτηνοβασία

Κοινοποίηση:
ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα, Τετάρτη (21/09), ποινή φυλάκισης 9 μηνών, σε 65χρονο από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, αφού τον έκρινε ένοχο μετά από ακροαματική διαδικασία, σε 57 κατηγορίες που αφορούν κτηνοβασία, παράβαση του Νόμου που αφορά την προστασία και ευημερία των ζώων, δηλαδή ο κατηγορούμενος είχε προκαλέσει σε διαφορετικές ημερομηνίες ταλαιπωρία, τραυματισμό και φόβο σε ζώο και είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος, αδικήματα που διαπράχθηκαν τους πρώτους μήνες του 2018.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας «σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης στις 3 Φεβρουαρίου του 2018 καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτη μικρής κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή χωριού της επαρχίας Λάρνακας, ότι τον τελευταίο μήνα, άγνωστο πρόσωπο εισερχόταν εντός της μονάδας και κακοποιούσε τα ζώα του. Η μονάδα τέθηκε υπό μερική παρακολούθηση από τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, ωστόσο τα αδικήματα εξακολουθούσαν να διαπράττονται».

Πρόσθεσε ότι «τα ζώα εξετάστηκαν από λειτουργό του Κτηνιατρείου και διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τα δύο από αυτά που εξετάστηκαν, είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά. Η συγκεκριμένη πράξη είχε επαναληφθεί μέχρι και τις 10 Μαρτίου οπότε ύστερα από εξετάσεις και μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, υπήρξαν υποψίες εναντίον άνδρα ηλικίας 65 ετών από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, «ο άνδρας συνελήφθη από την Αστυνομία και σε κατάθεση του παραδέχθηκε ότι από τον Ιανουάριο μέχρι τις 10 Μαρτίου του 2018, προέβη σε κακοποίηση ζώων στην κτηνοτροφική μονάδα. Η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και ύστερα από ακροαματική διαδικασία, επιβλήθηκε σήμερα Τετάρτη στον 65χρονο, ποινή άμεσης φυλάκισης 9 μηνών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η ποινή των 9 μηνών στον κτηνοβάτη είναι απλά χάδι … και με τέτοια ποινή θα το ξανακάνει ο ανώμαλος γέρος …
    Κόψιμο της ψ@λής και των @ρχιδιών του και πέταμα (για προσφάϊ) στα σκυλιά της κτηνοτροφικής μονάδας είναι η δίκαια ποινή …
    ΄Ετσι θα παραδειγματιστούν οι τυχόν άλλοι επίδοξοι κτηνοβάτες, που δεν θα τολμήσουν να κακοποιήσουν αθώα ζώα …

  2. ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ Ο ΒΟΥΒΟΣ ΠΟΝΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΜΟΝΟ ΙΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ.

Comments are closed.