22/02/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Κύπρος-Λετυμπιώτης: Ενεργοποιήθηκαν τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση για τη νεκρή ζώνη

Κοινοποίηση:
makeleıo

Αν δεν αποκατασταθεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα

Τα μέτρα που αποφάσισε η Κυπριακή Δημοκρατία λόγω της παραβίασης της νεκρής ζώνης από το τουρκικό καθεστώς, ενεργοποιήθηκαν από σήμερα το πρωί είπε ο Κυβερνητικος Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε ερώτηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέση με το θέμα της παραβίασης της νεκρής ζώνης, στον Άγιο Δομέτιο ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχει ξεκινήσει η ενεργοποίηση των μέτρων, υπάρχει ένας σχεδιασμός – δεν μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα – ο οποίος έχει ενεργοποιηθεί από σήμερα το πρωί. Κάποια μέτρα είναι ορατά, κάποια όχι. Εμείς αναμένουμε και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη, αυτός είναι ο στόχος, να διασφαλίσει το καθεστώς της νεκρής ζώνης. Την ίδια στιγμή, από την πρώτη στιγμή που έγιναν τα γεγονότα στο Σπίτι της Μαρίας, έχουν γίνει αξιολόγηση και  σχεδιασμός, ο οποίος αυτή τη στιγμή εκτελείται».

Ερωτηθείς αν μέρος αυτού του σχεδιασμού είναι και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ή αν απλώς της έχουν κοινοποιηθεί τα μέτρα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ειρηνευτική δύναμη, έχει ενημερωθεί προτού τεθούν σε εφαρμογή ότι σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου, θα ενεργοποιούνταν αυτά τα μέτρα».

Ερωτηθείς είπε ότι «η ενημέρωση που έχουμε από την ειρηνευτική δύναμη είναι ότι η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Είναι παρούσα η ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία μαζί της».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με στελέχη του 6ου αμερικανικού στόλου, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «βρίσκεται στη χώρα μας ο επικεφαλής του 6ου αμερικανικού στόλου, για αυτό κρίθηκε ωφέλιμο να γίνει η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ως προς το πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει, για να ευχαριστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία για τον ρόλο που διαδραματίζει ως προς τις εκκενώσεις των υπηκόων τρίτων χωρών, μεταξύ των οποία και των ΗΠΑ.

Η Κύπρος, ως πυλώνας σταθερότητάς στην περιοχή, είναι ένας αξιόπιστος εταίρος και για τις ΗΠΑ και για τις άλλες χώρες».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «η συνεργασία που υπάρχει ιδιαίτερα ως προς τις εκκενώσεις των υπηκόων τρίτων χωρών είναι εξαιρετική και παρέχεται η όποια διευκόλυνση στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του σχεδίου Εστία».

Ερωτηθείς αν ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μεταφέρει μηνύματα στην Άγκυρα, σε σχέση και με τα συμβάντα στη νεκρή ζώνη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχουν γίνει διαβήματα και μέσω της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στη Νέα Υόρκη προς την κα Ντι Κάρλο και τα ΗΕ, και είμαστε σε επαφή με όλα τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ως προς τους σχεδιασμούς και την παραβίαση της νεκρής ζώνης από το κατοχικό καθεστώς. Εμείς επαναλαμβάνουμε τον πλήρη σεβασμό μας στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και καλούμε την ειρηνευτική δύναμη, σύμφωνα με τους όρους εντολής της που απορρέουν από τα ψηφίσματα του ΣΑ, να διασφαλίσει το καθεστώς της νεκρής ζώνης και να αποκαταστήσει το καθεστώς όπως πριν από τα γεγονότα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΕΙΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΡΗΜΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ………ΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΑΙΝΑ…. ΜΕΧΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΟ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΗΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΙΤΗΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΝΕΚΡΗΣ ΖΩΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΑ ΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΙΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΟΠΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΛΙΕΥΤΗΚΑ ΣΚΑΦΟΙ ΜΗΧΑΝΟΤΡΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΥΛΛΑΜΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΚΡΟΙΒΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ…

Comments are closed.