Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία και τα εύσημα ενώ οι Οθωνοί παραμένουν χωρίς γιατρό.

Κοινοποίηση:
γιατρος

Πάνω απο 2 μήνες (από τις αρχές Δεκεμβρίου 2020) συμπληρώνονται από την αποχώρηση του οπλίτη ιατρού των Οθωνών Διαποντίων Νήσων λόγο απόλυσης. Τη θέση του αγροτικού γιατρού κάλυπτουν ιατροί θητείας. Το κενό μεταξύ απόλυσης του πρώην ιατρού και τοποθέτησης νέου ήταν αναμενόμενο και δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς το ίδιο συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα και τα τρία νησιά των Διαποντίων να μένουν ακόμα και για τρεις μήνες, εκτός των άλλων, χωρίς ιατρό.

Παράλληλα, ενώ το ιατρείο Οθωνών παραμένει χωρίς γιατρό, όπως αναφέρει το diapontia.gr, πεδίο αντιπαράθεσης ξέσπασε ανάμεσα στα στελέχη της ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη στελέχωση του νοσοκομείου Κέρκυρας, των Κέντρων Υγείας και των αγορτικών ιατρείων στα Διαπόντια Νησιά λόγο της προκήρυξη ιατρικού προσωπικού της 6ης ΥΠΕ που ανακοινώθηκε σήμερα μέσω της κ. Μάστορα.

Εγώ ενημέρωσα τους υπουργούς…

Ο βουλευτής της Ν.Δ, Στ. Γκίκας, ανακοίνωσε και αυτός ότι  «πριν 10 περίπου ημέρες είχα ανακοινώσει την απόφαση του Υπουργού Υγείας να ενισχύσει σημαντικά με Μόνιμο Ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο μας, το ΚΥ Λευκίμμης και τα Διαπόντια Νησιά. Επιθυμώ σήμερα να ευχαριστήσω τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ.κ. Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, καθώς στις διαδοχικές μου επισκέψεις στο Υπουργείο Υγείας, όπου είχα την ευκαιρία να τους παρουσιάσω τις ελλείψεις Μόνιμου Ιατρικού προσωπικού στην Π.Ε. Κέρκυρας, αντιλήφθηκαν την σημασία και την αναγκαιότητα ενίσχυσης των Δομών Υγείας στη Κέρκυρα και συμπεριέλαβαν 13 Μόνιμες Θέσεις Ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων στην παρούσα προκήρυξη. Οι τρεις μάλιστα αφορούν στα Διαπόντια Νησιά, που με αυτήν την απόφαση – πράξη ευελπιστούμε να λύσουμε το χρόνιο πρόβλημα, της ιατρικής περίθαλψης των ακριτών μας, το οποίο είναικρίσιμο».
Δική μας προκήρυξη και πνεύμα γκεμπελισμού, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ…
Με αφορμή τις ανακοινώσεις αυτές των στελεχών της ΝΔ, η Ομάδα Υγείας Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη με δική της ανακοίνωση, λέγοντας, «Εδώ και 1,5 χρόνο καμία νέα μόνιμη θέση γιατρού δεν έχει προκηρυχθεί στην Κέρκυρα και ενώ περιμένουμε ακόμα τα μέτρα στήριξης του Νοσοκομείου, που έχει υποσχεθεί τόσο ο Υφυπουργός Υγείας στη Βουλή όσο και ο τοπικός Βουλευτής της ΝΔ, είδαμε σε 3 προκηρύξεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν το τελευταίο 18μηνο για όλη την Ελλάδα να μην υπάρχει ούτε μια για την Κέρκυρα.
Και όμως, στο πνεύμα του γκεμπελισμού «πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει», θέλοντάς να καλύψει την πολιτική ανικανότητα, η υπεύθυνη υγείας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Μάστορα, ανακοίνωσε ως προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών, τις προκηρύξεις αγροτικών ιατρείων για τα Διαπόντια και για το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης!!
Το ίδιο πνεύμα ισχύει και για τις μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δήθεν εγκρίθηκαν μάλιστα από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ενώ αυτές στη συντριπτική πλειοψηφία τους, απλά αφορούν επαναπροκηρύξεις μόνιμων θέσεων, που είχαν προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν αδιάθετες, όπως ισχύει για τις 2 θέσεις του τμήματος επειγόντων, του διευθυντή Παθολογίας, του νευρολόγου και νεφρολόγου.
Ταυτόχρονα συνεχίζουν να αγνοούνται άλλες θέσεις μόνιμες που είχαν προκηρυχτεί επί ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν άγονες, όπως 2 θέσεις ψυχιάτρων, 1 θέση Παιδίατρου, 1 θέση παθολόγου κοκ για τις οποίες δεν αναφέρθηκε τίποτα.
Στην ανακοίνωσή του ο Στ. Γκίκας επισημαίνει ότι «η Διοίκηση του Νοσοκομείουείχε ζητήσει επιπροσθέτως την κάλυψη και άλλων θέσεων Μονίμων Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων όπως Καρδιολογίας, Ορθοπεδικής, Χειρουργικής κ.α. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η κοινή θεσμική προσπάθεια, ώστε οι συγκεκριμένες θέσεις να συμπεριληφθούν στις επόμενες δύο προκηρύξεις που αναμένεται να βγουν εντός του 2021».
«Ενώ σύντομα θα προκηρυχθούν περισσότερες από 10 θέσεις λοιπού Επικουρικού Προσωπικούδιαφόρων ειδικοτήτων για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας».
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: