“Κόλαση” το κέντρο της Αθήνας – Πορείες κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Κοινοποίηση:
poreia-diadhlwseis

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας – Στα Προπύλαια, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στο Σύνταγμα οι συγκεντρωμένοι

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας καθώς έχουν ξεκινήσει τρεις πορείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί απόψε στη Βουλή, μετά τις σφοδρές συγκρούσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, στην πλατεία Κλαυθμώνος πρωτοβάθμια σωματεία και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ.

Η πλειοψηφία υποστηρίζει πως η κυβέρνηση νομοθετεί το αυτονόητο ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης εξηγεί ότι έρχεται για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας ρυθμιστικό πλαίσιο για τις πορείες ώστε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι να ασκείται κανονικά ακόμα και απο ελάχιστες μειοψηφίες χωρίς όμως να ταλαιπωρείται η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων πολιτών.

Απο την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ, πιεσμένος απο τα σκάνδαλα που κλυδωνίζουν την ηθική του υπόσταση, επαναφέρει την ακραία ρητορική μιλώντας για χούντες, αυταρχισμό, φασισμό και «αποφράδες ημέρες».

Είναι ενδεικτικό ότι οι συνθήκες που διεξάγεται η συζήτηση προσομοιάζει με την σύγκρουση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατέθεσε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου ανομίας στα πανεπιστήμια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μόνο οι κομμουνιστές αντιδράνε σε αυτή τη χώρα;
    Οι υπόλοιποι δεν ενδιαφέρονται;
    Ελληνική σημαία πουθενά….

    1. όχι κάνετε λάθος δεν είδες στην ομιλία του κασιδιάρη που όλοι κρατούσαν αλληνικές σημαίες

  2. στην ΣΟΒΙΕΤΙΑ οταν διαδηλωνεις με κρανος και με ροπαλα ΣΕ κλαιει η μανα σου.

Comments are closed.